مجله خبری اوج کده را دنبال کنید ...

آیا می توان از دو منبع تغذیه در یک کامپیوتر استفاده کرد؟

امین پناهی زاده

امین پناهی زاده

متاهل و عاشق همسرم ورزشکار و مدیر باشگاه بدنسازی مستر المپیا کوهدشت

جدیدترین پردازنده‌ها و پردازنده‌های گرافیکی کاملاً تشنه انرژی شده‌اند، بنابراین ممکن است به فکر خرید یک PSU جدید 1000W+ باشید. اما اگر بتوانید منبع تغذیه دیگری را به منبعی که دارید اضافه کنید چه؟ آیا این حتی کار می کند؟

چرا از دو منبع تغذیه استفاده کنیم؟

برای روشن بودن، منظور ما کامپیوترهایی نیست که از منابع تغذیه اضافی استفاده می کنند. این کامپیوترها همزمان دو PSU در خود دارند، اما تنها یکی از آنها در واقع برق را تامین می کند. منبع تغذیه اضافی معمولاً در سرورهایی استفاده می شود که می خواهید از وقفه ناشی از منبع تغذیه منفجر جلوگیری کنید. اگر واحد اولیه از کار بیفتد، واحد دوم به طور یکپارچه کار را به دست می گیرد.

شخصی در حال نصب منبع تغذیه در داخل کیس

نه، در اینجا ما در مورد استفاده از دو PSU به طور همزمان برای به اشتراک گذاشتن بار تغذیه اجزای یک کامپیوتر صحبت می کنیم. دو دلیل اصلی وجود دارد که هر کسی به فکر استفاده از دو منبع تغذیه جداگانه در رایانه خود باشد.
مرتبط:6 نشانه ای که نشان می دهد باید منبع تغذیه کامپیوتر خود را ارتقا دهید

اولین دلیلی که ممکن است بخواهید این کار را انجام دهید این است که سعی می کنید رایانه ای را تغذیه کنید که هیچ PSU واحدی امکان کار با آن را ندارد. این امر عمدتاً در ساخت‌های رایانه‌ای با کارایی بالا مانند دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال با پردازنده‌های گرافیکی بسیار اتفاق می‌افتد. بنابراین یک PSU پردازشگرهای گرافیکی را مدیریت می کند و دیگری بقیه کامپیوتر را کنترل می کند.

دلیل دوم بودجه است. به جای جایگزینی یک منبع تغذیه کاملاً خوب موجود با یک مدل گران قیمت با ظرفیت بالا، می توان یک واحد متوسط ​​دیگر را برای یک راه حل کلی صرفه جویی در هزینه اضافه کرد. حتی ممکن است یک PSU دوم را در کشو در جایی داشته باشید که بتوانید از این طریق تغییر کاربری دهید.

معایب

بنابراین اگر این یک گزینه است، چرا تعداد قابل توجهی از مردم آن را انجام نمی دهند؟ دلایل زیادی وجود دارد که چرا اتصال دو PSU به یک کامپیوتر ممکن است بهترین ایده نباشد. مهمترین چیزی که باید در نظر گرفت این است که کامپیوترهای رومیزی برای کار با این روش طراحی نشده اند. به طور خاص، مادربرد شما فقط برای کنترل یک PSU در یک زمان طراحی شده است، بنابراین شما به یکی از چندین راه حل نیاز دارید که در زیر به آن خواهیم پرداخت.

جدا از “جانکی” نسبی وارد کردن یک PSU دوم به رایانه، آن را کجا قرار می دهید؟ کیس‌های برج کامپیوتر رومیزی تقریباً همه فقط برای یک PSU طراحی شده‌اند. می‌توانید کیس‌های PSU دوگانه را برای ایستگاه‌های کاری پیشرفته یا سیستم‌های بازی شدید خریداری کنید. این اولین سناریوی متداول ساخت سیستمی را پوشش می‌دهد که به قدرت بیشتری نسبت به یک PSU با ظرفیت بالا نیاز دارد، اما برای کاربرانی که سعی در صرفه‌جویی در هزینه دارند، ارتباطی ندارد. به هر حال، اگر یک کاربر با بودجه آگاهانه برای نگهداری دو PSU پول خرج یک کیس فانتزی می کند، می توانید فقط یک PSU جدید با قدرت کافی بخرید.

مرتبط:چگونه پاور کامپیوتر خود را با مولتی متر تست کنید

این بدان معنی است که شما به یک راه حل ساخته شده توسط هیئت منصفه نیاز دارید که نه برای چشم آسان باشد و نه لزوماً ایمن و عملی باشد. در بهترین حالت، این یک اقدام موقتی است تا زمانی که بتوانید یک PSU بزرگ جدید را بپردازید. شاید بزرگترین ایراد وارد کردن یک نقطه خرابی دیگر به رایانه شما باشد، به خصوص اگر دو PSU نزدیک به حداکثر ظرفیت خود کار کنند.

چگونه کار می کند؟

رویه میز چوبی با چندین قسمت PC که به صورت دایره ای چیده شده اند.

با فرض اینکه کسی دلش برای راه اندازی دو PSU است، چگونه کار می کند؟ به یاد داشته باشید که در بالا ذکر کردیم که مادربردها می توانند تنها یک PSU را به طور همزمان کنترل کنند؟ از طریق کانکتور ATX که در اکثر مادربردهای فعلی یک کانکتور 24 پین است، به PSU می گوید که چه زمانی روشن و خاموش شود. حتی اگر PSU دوم را به دیوار وصل کنید و آن را به پورت های برق خارجی GPU خود وصل کنید، PSU بدون سیگنال مناسب کار نمی کند.

در روزهای اولیه، زمانی که این صرفاً علم دیوانه‌وار بود، علاقه‌مندان شجاع کامپیوتر از یک گیره کاغذ یا سیم لحیم‌شده برای پل زدن پین‌های کانکتور ATX استفاده می‌کردند و به PSU می‌گفتند روشن شود. سپس برق PSU را با استفاده از کلید پاور در پشت آن (اگر وجود دارد) یا سوئیچ روی پریز کنترل می کنند. استفاده از این روش کمی ظرافت می طلبد زیرا هر دو PSU باید به طور همزمان روشن شوند، در غیر این صورت خطر ناپایداری یا خرابی راه اندازی وجود دارد. حتی در آن زمان، در برخی موارد، PSU اضافی گاهی اوقات خود را خاموش می کند یا در غیر این صورت بد رفتار می کند.

روش گیره کاغذ خطرناک، غیرقابل اعتماد و امروزه کاملا غیر ضروری است. دو راه برای انجام این تنظیمات وجود دارد. اولین مورد استفاده از تستر PSU برای روشن و روشن نگه داشتن آن است. با این حال، همه تسترها به شما اجازه نمی دهند که PSU را به طور نامحدود اجرا کنید و پس از مدت زمان مشخصی آن را به طور خودکار خاموش می کنند. بنابراین تا زمانی که مدل مناسبی نداشته باشید که بتوان از این طریق (سوء) استفاده کرد، راه حلی نیست.

نزدیکترین راه حل دائمی استفاده از کابل آداپتور ATX دو PSU یا استارتر همگام سازی دو PSU است. کابل آداپتور یک معادل ساخت کارخانه برای پل زدن پین های مناسب روی PSU دوم است، اما با این مزیت که به مادربرد شما اجازه می دهد تا روشن و خاموش شدن هر دو PSU را کنترل کند. این یک راه حل ارزان و ساده است، اما تعداد نگران کننده ای از افراد در بررسی های مربوط به این آداپتورهای کابل نشان می دهد که آنها می توانند ذوب شوند یا حتی در رایانه شما آتش ایجاد کنند. این اعتماد زیادی ایجاد نمی کند!

 

از طرف دیگر، برد استارت همگام از برق یکی از کانکتورهای SATA یا Molex PSU اصلی به عنوان سیگنال برای راه‌اندازی PSU دوم استفاده می‌کند. طبق توضیحات محصول برای این بردهای استارت همگام پیچیده تر، هیچ گرمایی در خود برد تولید نمی شود، به این معنی که خطر ذوب شدن چیزی وجود ندارد.

احتمالاً نباید این کار را انجام دهید

در حالی که بدون شک بسیار جالب است که حتی می توان چندین PSU را در یک کامپیوتر اجرا کرد، ما نمی توانیم آن را توصیه کنیم. مگر اینکه یک ماینر کریپتو، کاربر افراطی ایستگاه کاری یا یک گیمر افراطی با قطعاتی که در لبه عملکرد ضعیف کار می کنند نباشید، دلیل کمی وجود دارد که خودتان این کار را امتحان کنید.

1 دیدگاه دربارهٔ «آیا می توان از دو منبع تغذیه در یک کامپیوتر استفاده کرد؟»

  1. بیرانوند

    برای تغذیه یه مدار الکتریکی یا همون برد وسایل الکتریکی خانگی(مثلا ریموت کولر یا تلویزیون …)معمولا از ۲تا باتری ۱_۱٫۵ ولتی استفاده میشه که ولتاژ جفت باتری سرهم ۲ یا ۳ ولت میشه.اگه مثلا برای تغذیه یه چراغ قوه LED بجای باتری‌‌های ۱یا۱/۵ولتی از یه پاور بانک ۵ولتی استفاده کنیم آیا به مدار آسیب میرسه.این اضافه ولتاژ قطعات رو میسوزونه یا اختلاف ولتاژ بالای منبع تغذیه تا حدودی قابل تحمل هستش.آیا کل ۵ولت به مدار اعمال میشه یا مدار مقدار ولتاژ مورد نیازشو از منبع تغذیه میکشه.موقع وصل کردن اولیه منبع ولتاژ به مدار اگه پلاریته جابجا متصل بشه آیا به مدار آسیب میرسه؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *