باتری خودرو – سولفاته شدن و پیشگیری چیست؟سولفاته شدن می تواند به معنای مرگ نهایی باتری خودرو باشد که می تواند به معنای مرگ موتور در نامناسب ترین لحظات باشد.
اگر نیروگاه یک ماشین را قلب آن بدانید، سیستم الکتریکی سیستم عصبی مرکزی آن خواهد بود. مانند هر سیستم عصبی مرکزی، سیستم الکتریکی خودرو تقریباً هر جنبه ای از عملکرد خودرو را کنترل می کند. از ترتیب شلیک موتور و سیستم کنترل آب و هوا گرفته تا سیستم ایمنی الکترونیکی خودرو، همه آنها به شدت به عملکرد قابل اعتماد سیستم الکتریکی خودرو وابسته هستند.
سولفاته شدن باتری
همانطور که ماشین های مدرن با تجهیزات الکترونیکی بیشتر از قبل پیچیده تر می شوند، پایداری و قابلیت اطمینان سیستم های الکتریکی خودرو اهمیت بیشتری پیدا می کند.
هر گونه نوسانات ولتاژ به این معنی است که ممکن است خطاهای مضری در هر یک از سیستم های ذکر شده در بالا رخ دهد. در بدترین حالت، اگر سیستمهای ایمنی دچار اختلال شوند، حتی ممکن است منجر به تصادف شود. سنسورهای موجود در برنامه پایداری الکترونیکی و سیستم ترمز خودکار ممکن است خوانش نادرستی از وقفه های الکتریکی دریافت کنند که ممکن است باعث واکنش های غیرعادی این سیستم ها شود.
اهمیت باتری ماشین شما
باتری نقش مهمی در سیستم الکتریکی خودرو ایفا می کند، زیرا یکی از مهمترین وظایف در خودرو نیز بر عهده آن است. وظیفه روشن کردن موتور در صورت نیاز است.
باتری در عملکرد سیستم های کمکی خودرو حتی زمانی که موتور خاموش است ضروری است. به عنوان مثال می توان به ساعت، رادیو و ویندوز اشاره کرد. یکی از اجزای اصلی که باتری از آن پشتیبانی می کند موتور استارت است که برای روشن کردن موتور استفاده می شود.
زمانی که موتور در حال کار است، باتری خودرو به طور مرتب شارژ می شود، در حالی که دینام سیستم الکتریکی خودرو را تغذیه می کند و انرژی الکتریکی باتری را بازیابی می کند.
هنگامی که توانایی باتری برای نگه داشتن شارژ به خطر بیفتد، راه اندازی موتور دشوار خواهد بود. این کار باعث ایجاد دردسر وصل کردن وسیله نقلیه به وسیله نقلیه دیگر با کابل های جامپر در تلاش برای دمیدن جان دوباره به موتور می شود.
سولفاته شدن باتری چیست؟
یک باتری اسیدی معمولی خودرو از یک سری صفحات سرب و اکسید سرب با بار مخالف تشکیل شده است که به سلولهای درون باتری تقسیم میشوند. سلول های باتری با مخلوطی از 65 درصد آب مقطر و 35 درصد اسید سولفوریک یا محلول الکترولیت پر می شوند. الکترولیت ها الکترون تولید می کنند و در حالی که باردار هستند، الکترون ها بین صفحات حرکت می کنند و انرژی را به صورت ولت تخلیه می کنند. صفحات سربی این انرژی را به الکتریسیته تبدیل می کنند. هر سلول می تواند حدود 2.1 ولت شارژ تولید کند که به این معنی است که یک باتری 12.6 ولتی به شش سلول نیاز دارد.
سولفاته شدن باتری خودرو
سولفاته شدن باتری توانایی باتری در پذیرش، نگهداری و تحویل شارژ را مختل می کند. اگر کنترل نشود، سولفاته شدن، قابلیت استفاده باتری را قبل از عمر مفید طراحی شده آن غیرفعال می کند. این یک حرف اضافه پرهزینه خواهد بود، با توجه به اینکه باتری یک ماشین ممکن است قیمتی بین 100 تا 200 دلار داشته باشد. اگر به درستی در برابر سولفاته شدن محافظت شود، عمر باتری می تواند سال ها فراتر از عمر مفید طراحی شده آن افزایش یابد.
هنگامی که باتری برای مدت طولانی بدون استفاده می ماند، سولفاته شدن رخ می دهد زیرا محلول الکترولیت شروع به شکستن می کند. گوگرد موجود در محلول از الکترولیت جدا می شود و به صفحات سرب می چسبد و در نهایت به کریستال های گوگرد سرب تبدیل می شود.
کریستال ها صفحه را می پوشانند و از هدایت موثر آنها جلوگیری می کنند. این بدان معناست که باتری قادر نخواهد بود الکتریسیته کافی به کویل های احتراق برای چرخاندن موتور بدهد. اکنون که محلول الکترولیت ضعیفتر شده است، وضعیت بدتر شده است، زیرا اسید سولفوریک به کریستال تبدیل شده است و اکنون شارژ بسیار کمتری تولید میکند. SOC). حالت شارژ به مقدار انرژی الکتریکی باقی مانده در باتری اشاره دارد. به عنوان مثال، نشانگر باتری روی گوشی شما، SOC باتری را نشان می دهد که معمولاً در درصدهایی از 0 تا 100٪ نشان داده می شود و حداکثر SOC باتری 100٪ است.
بیشتر بدانید: علت کارنکردن بخاری خودرو
برای جلوگیری از سولفاته شدن، باتری باید در حالت شارژ کامل نگه داشته شود. اگرچه قطع کردن باتری ممکن است سرعت سولفاته شدن را کاهش دهد، سولفاته شدن و تخلیه طبیعی همچنان رخ می دهد.
راه حل سولفاته شدن باتری چیست؟
با این حال دستگاه هایی در بازار وجود دارد که به جلوگیری از سولفاته شدن روی باتری خودروی شما کمک می کند.
فناوری گوگرد زدایی پالسی از پالس های انرژی الکتریکی استفاده می کند که با فرکانس مولکولی کریستال گوگرد تنظیم می شوند. تپش پیوندهای کریستال ها را می شکند و آن را دوباره در محلول الکترولیت حل می کند و باتری ضعیف را از نیاز به تعویض نجات می دهد.
چنین دستگاه هایی مانند با پیچ و مهره ساده عرضه می شوند. جعبه الکترونیکی کوچک در کنار باتری خودرو وصل شده و پالس های فرکانس بالا را از طریق پالسر هوشمند فازی خود به باتری می فرستد.
با سرعت سولفاته شدن باتری مقابله کند.
جلوگیری از سولفاته شدن
احتراق بهبود یافته همچنین به معنای تجمع کربن کمتر در موتور است. اشتعال 25000 ولتی پلاسماتیک از دستگاه رسوبات کربن را در خود حل کرده و از طریق اگزوز خارج می شود. این باعث می شود که محفظه احتراق، پیستون ها، شمع ها و سوپاپ ها تمیزتر شود که منجر به سایش و پارگی کمتر این اجزای موتور می شود.
افزایش بیشتر فرآیند احتراق ویژگی یونیزه کننده ای است که میدان مغناطیسی را به سوخت اعمال می کند. این فرآیند قطبیت سوخت را تغییر میدهد و بنابراین به هیدروکربنهای موجود در سوخت اجازه میدهد تا واکنش خود به خودی بیشتری داشته باشند و کارآمدتر بسوزند.
این دستگاه همچنین به عنوان یک تنظیم کننده ولتاژ عمل می کند تا از تثبیت سطح برق در سراسر سیستم الکتریکی خودرو شما اطمینان حاصل کند. این تضمین می کند که هیچ نوسان الکتریکی در سیستم های خودرو وجود ندارد و از خرابی جلوگیری می کند.