برای دیدن عشایر به این مناطق سفر کنید :زندگی مردم عشایر با کوچ گره خورده است. آنها 2 بار در سال به سفر می روند و از میان کوه ها سفر می کنند و سختی عبور از دره ها، رودخانه ها و کوه ها را برای یافتن فضا و مکان بهتری برای زندگی تجربه می کنند.
برای دیدن عشایر به این مناطق سفر کنید
در گذشته جمعیت عشایر بیشتر بود اما به تدریج در یک مکان ساکن شدند. اگرچه هنوز عشایری هستند که به سبک زندگی و سبک زندگی ساده و صمیمی خود در نقاط مختلف ایران وفادار هستند. اگر میخواهید بدانید کجا میتوانید عشایر را پیدا کنید.
برای دیدن ایل قشقایی به استان فارس بروید
در قشقایی آمیخته ای از اقوام با ریشه لر، کردی، عربی و ترکی وجود دارد و اگرچه محل زندگی اصلی آنها استان فارس است، اما برخی از آنها در کهکیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری، خوزستان (هفتکل) زندگی می کنند.
بیشتر بخوانید: بهترین اقامتگاه های سنتی کاشان
اصفهان و … این ایل یکی از پرجمعیت ترین ایل ها است و مردمان آن با زبان شیرین ترکی قشقایی صحبت می کنند. دیدن زندگی این عشایر و آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم آنها تجربه خوب و لذت بخشی است، آنها مردمانی شاد هستند که به موسیقی اهمیت زیادی می دهند و نوشیدن چای و قلیان زیاد عادت همیشگی آنهاست.
برای دیدن ایل شاهسون به آذربایجان بروید
ایل شاهسون در مناطقی از شمال غرب ایران به ویژه دشت مغان، ارومیه و اردبیل زندگی می کنند. نکته ای که ایل شاهسون را از سایر عشایر ایران متمایز می کند، نحوه زندگی، ویژگی های فرهنگی و به ویژه درختکاری های نیمکره ای آنهاست. آنها در درختکاری و کومه زندگی می کنند و می توان گفت درختکاری یکی از ویژگی های شاهسون است که مانند چادر نیمکره ای ساخته شده است. کومه را چادر راهرو نیز می دانند و کوچکتر از درختکاری است. امروزه عشایر شاهسون نه تنها در ایران، بلکه در جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق، افغانستان و کشمیر نیز زندگی می کنند. شاهسون ها از فرآورده های حیوانی مانند پشم برای ساختن صنایع دستی استفاده می کنند و آثاری تولید می کنند که نشان از هنر ناب و طبیعت آنهاست، زندگی در طبیعت بکر.
برای دیدن عشایر بختیاری به جنوب غرب ایران بروید
عشایر بختیاری در استان های چهار محال و بختیاری، خوزستان، لرستان، کهکیلویه و بویراحمد و اصفهان زندگی می کنند و با گویش بختیاری که گویش لری است صحبت می کنند.
اگرچه بسیاری از این اقوام از سالیان دور اسکان یافته اند، اما برخی از آنها هنوز سنت دیرینه کوچ نشینی را فراموش نکرده و زمستان را در دشت های شرقی خوزستان و ییلاق را در غرب چهارمحال و بختیاری سپری می کنند.
بیشتر بخوانید: بهترین اقامتگاه های سنتی کاشان