اگر به دنبال جایگزینی روتر قدیمی خود هستید – شاید حتی از واحد مودم / روتر ترکیبی ISP خود ارتقا دهید – ممکن است با اصطلاحاتی مانند “دو باند” مواجه شوید که به روتری اشاره دارد که از Wi-Fi 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز استفاده می کند. . کنجکاو هستید که معنی این اعداد چیست؟ خوب، دیگر تعجب نکنید.
تفاوت واقعی بین 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز چیست؟
این اعداد به دو «باند» متفاوت اشاره دارند که Wi-Fi شما میتواند برای سیگنال خود استفاده کند. بزرگترین تفاوت بین این دو سرعت است. در شرایط ایده آل، وای فای 2.4 گیگاهرتزی بسته به کلاس روتر تا 450 مگابیت در ثانیه یا 600 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند. وای فای 5 گیگاهرتز حداکثر 1300 مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می کند.
توجه: روترهای Wi-Fi 6E نیز وجود دارند که می توانند روی 6 گیگاهرتز پخش شوند و روترهای Wi-Fi 7 آینده نیز از آن پشتیبانی خواهند کرد. باند 6 گیگاهرتز حداکثر سرعت تئوری حدود 9.6 گیگابیت (Gbps) دارد، اما سرعت دنیای واقعی مطمئناً کمتر از آن خواهد بود. مزیت اصلی باند 6 گیگاهرتز برای زندگی روزمره کاهش تراکم شبکه است که اگر در منطقه ای با شبکه های Wi-Fi زیاد هستید، اتصال شما را به طور قابل توجهی بهبود می بخشد.
دومین هشدار بزرگ عبارت مهمی است که به آن اشاره کردیم: “شرایط ایده آل”.
باند 2.4 گیگاهرتز مکان بسیار شلوغی است، زیرا بیش از Wi-Fi از آن استفاده می شود. تلفنهای بیسیم قدیمی، درب بازکنهای گاراژ، مانیتورهای کودک و سایر دستگاهها تمایل دارند از باند ۲.۴ گیگاهرتز استفاده کنند. امواج بلندتر استفاده شده توسط باند 2.4 گیگاهرتز برای بردهای طولانی تر و انتقال از طریق دیوارها و اجسام جامد مناسب تر است. بنابراین اگر به برد بهتری در دستگاههای خود نیاز دارید یا در مناطقی که نیاز به پوشش دارید، دیوارها یا اشیاء زیادی دارید، مسلماً بهتر است. با این حال، از آنجایی که بسیاری از دستگاهها از باند 2.4 گیگاهرتز استفاده میکنند، ازدحام ناشی از آن میتواند باعث قطع شدن اتصالات و سرعت پایینتر از حد انتظار شود.
باند 5 گیگاهرتز بسیار کم تراکم است، به این معنی که احتمالاً اتصالات پایدارتری خواهید داشت. همچنین سرعت های بالاتری را خواهید دید. از سوی دیگر، امواج کوتاهتری که باند 5 گیگاهرتز استفاده میکند باعث میشود کمتر به دیوارها و اجسام جامد نفوذ کند. همچنین برد موثر کمتری نسبت به باند 2.4 گیگاهرتز دارد. البته، ممکن است بتوانید با استفاده از توسعه دهندههای برد یا سیستمهای Wi-Fi مش، این برد کوتاهتر را کاهش دهید، اما این به معنای سرمایهگذاری بیشتر است.
مرتبط:چگونه رمز وای فای خود را پیدا کنیم
روترهای دو و سه باند چیست؟
خبر خوب این است که اکثر روترهای مدرن به عنوان روترهای دو یا سه باند عمل می کنند. روتر دو بانده، روتری است که سیگنال 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز را از یک واحد پخش می کند و اساساً دو شبکه وای فای و بهترین های هر دو دنیا را برای شما فراهم می کند. روترهای دو باند دارای دو نوع هستند:
- دو باند قابل انتخاب یک روتر دو بانده قابل انتخاب یک شبکه Wi-Fi 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز را ارائه می دهد، اما شما می توانید هر بار فقط از یکی استفاده کنید. در واقع باید از یک سوئیچ استفاده کنید تا باند مورد نظر خود را به آن بگویید.
- دو باند همزمان. روتر دو برند همزمان شبکههای Wi-Fi 2.4 گیگاهرتزی و 5 گیگاهرتز را به طور همزمان پخش میکند و دو شبکه Wi-Fi را در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید هنگام راهاندازی دستگاه یکی از آنها را انتخاب کنید. برخی از مارک های روتر همچنین به شما امکان می دهند SSID یکسان را به دو باند اختصاص دهید تا دستگاه ها فقط یک شبکه را ببینند – حتی اگر هر دو هنوز عملیاتی هستند. اینها نسبت به روترهای دو باند قابل انتخاب کمی گرانتر هستند، اما نه چندان. مزایای داشتن هر دو باند کار به طور همزمان معمولاً بیشتر از تفاوت هزینه است.
یک روتر سه باند سه شبکه را به طور همزمان پخش می کند – دو سیگنال 5 گیگاهرتز و یک سیگنال 2.4 گیگاهرتز. دلیل این امر کمک به کاهش تراکم شبکه است. اگر چندین دستگاه دارید که واقعاً از اتصال 5 گیگاهرتز به شدت استفاده می کنند – مانند پخش ویدیو با وضوح بالا یا حتی 4K – ممکن است از هزینه کمی بیشتر برای روتر سه باند سود ببرید.
مرتبط:چگونه ببینید چه کسی به شبکه وای فای شما متصل است
آیا باید 2.4 یا 5 گیگاهرتز را برای دستگاه های من انتخاب کنم؟
اول چیزهای مهم. اگر دستگاهی دارید که از اتصال اترنت سیمی پشتیبانی میکند و اتصال کابل به دستگاه کار سختی نیست، توصیه میکنیم از اتصال سیمی از طریق بیسیم استفاده کنید. اتصالات سیمی تأخیر کمتری را ارائه می دهند، اتصالات به دلیل تداخل قطع نمی شود، و سریعتر از اتصالات بی سیم هستند.
گفته شد، ما اینجا هستیم تا در مورد بی سیم صحبت کنیم. اگر در حال حاضر از وای فای 2.4 گیگاهرتز استفاده می کنید و نمی دانید که آیا نیاز به ارتقا به 5 گیگاهرتز دارید یا خیر، در واقع همه چیز مربوط به کاری است که باید با آن انجام دهید. اگر اتصالات قطع شده است یا اگر برای تماشای ویدیو یا بازی به سرعت بیشتری نیاز دارید، احتمالاً باید به 5 گیگاهرتز بروید. فقط آنقدر سرعت وجود دارد که می توانید از شبکه 2.4 گیگاهرتز، حتی در شرایط ایده آل، استفاده کنید. اگر در یک مجتمع آپارتمانی شلوغ با دهها روتر بیسیم، مانیتور کودک و سایر دستگاههای باند ۲.۴ گیگاهرتز زندگی میکنید، اگر قبلاً این کار را نکردهاید، قطعاً باید به باند ۵ گیگاهرتز (یا حتی باند ۶ گیگاهرتز) تغییر وضعیت دهید.
اگر در حال حاضر از یک روتر دو یا سه بانده استفاده می کنید و هر دو باند 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز را در دسترس دارید، باید تصمیم بگیرید که دستگاه خود را به کدام یک وصل کنید. این وسوسه انگیز است که از Wi-Fi 5 گیگاهرتز برای هر دستگاهی که از آن پشتیبانی می کند استفاده کنید و برای بقیه از 2.4 گیگاهرتز استفاده کنید – و مطمئناً می توانید این کار را انجام دهید، و در بیشتر موقعیت ها انتخاب خوبی است – اما همیشه بهترین استراتژی نیست. .
در عوض، به نحوه استفاده از هر دستگاه فکر کنید. اگر دستگاهی فقط از 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی می کند، تصمیم شما از قبل برای آن دستگاه گرفته شده است. اگر دستگاهی از هر دو پشتیبانی می کند، به این فکر کنید که آیا واقعاً نیاز به استفاده از 5 گیگاهرتز دارید یا خیر. آیا آن دستگاه به سرعت بالاتری نیاز دارد یا بیشتر ایمیل ها را چک می کنید و در وب می گردید؟ آیا اتصالات دستگاه در شبکه 2.4 گیگاهرتز قطع شده است و آیا برای اطمینان بیشتر به آن نیاز دارید؟ آیا با استفاده از باند 5 گیگاهرتز از برد موثر کمتری برخوردار هستید؟
برنامههای مدرن بسیار تشنه داده هستند – بین فراوانی محتوای 4K موجود، تصاویر با وضوح بالا در سراسر اینترنت، تماسهای ویدیویی و صوتی از طریق Wi-Fi و برنامههای بیشماری دیگر، احتمالاً از حجم زیادی داده استفاده خواهید کرد. . همیشه باید از باندی استفاده کنید که بهترین اتصال را به شما ارائه می دهد.
در بیشتر موارد، این احتمالاً باند 5 گیگاهرتز خواهد بود، اگرچه باند 2.4 گیگاهرتز ممکن است در برخی شرایط سودمند باشد. اگر در منطقهای هستید که شبکههای Wi-Fi زیادی دارد، اگر سختافزار شما از Wi-Fi 6E پشتیبانی میکند، باند ۶ گیگاهرتز نیز انتخاب خوبی خواهد بود.