جاذبه های محلی ایران که تا به حال ندیده اید :ایران شما را یاد چه چیزی می اندازد؟ احتمالا تخت جمشید یا مسجد صورتی. اما این همه مربوط به ایران نیست، انبوهی از جواهرات پنهان در ایران وجود دارد که تنها توسط مردم محلی شناخته شده است. در این مقاله به معرفی برخی از جاذبه های محلی ایران می پردازیم که در سفر به ایران نباید از دست بدهید.
قلعه الموت
آیا تا به حال به لانه عقاب رفته اید؟ الموت به معنی لانه عقاب است که به دلیل موقعیت استراتژیک و طراحی ساختار و دیوارهای قلعه به این نام داده شده است. قلعه الموت که در شمال غربی استان قزوین و نزدیک به روستای گازرخان قرار دارد، توسط حسن صباح مروج شیعه اسماعیلیه ساخته شده است که در زمان سلجوقیان این منطقه را برای خود انتخاب کرده است.
مرتبط: کجا از عشایر ایرانی دیدن کنیم
این قلعه توسط هلاکو خان مغولستان در سال 654 هجری قمری تصرف شد و هنوز بقایایی از آن باقی مانده است که بازدیدکنندگان می توانند از آن بازدید کنند. برای بازدید از قلعه باید با وانت رفت، معمولا حدود چهار ساعت طول می کشد تا به آنجا برسید، در برخی نقاط ارتفاع از سطح دریا 2200 متر است. منطقه الموت دارای جاده ای پر پیچ و خم کوهستانی با مناظر دیدنی و دیدنی است که می توانید در چنین هوای مطبوعی از استراحت لذت ببرید.
جاذبه های محلی ایران: قلعه چشمگیر الموت
تنگه راغه
رفسنجان یکی از شهرهای مهم استان کرمان است که در 100 کیلومتری کرمان قرار دارد. تنگه راغه در فاصله کوتاهی از شهر رفسنجان قرار دارد که یک پدیده طبیعی جذاب در ایران است که به «دره مرده» نیز معروف است. این دره در اثر فرسایش آبرفتی ناشی از رودخانه گیوداری، برای چندین هزار سال ایجاد شده است. طول دره حدود 20 کیلومتر و عمق آن 70 متر، دهانه دره حدود 180 متر است. تنوع حیات وحش در اینجا به دلیل نزدیک بودن به یک منطقه حفاظت شده شگفت انگیز است. عقاب، پرنده کبک و غزال از گونه های حیات وحش منطقه هستند. نکته دیگر در مورد راغه این است که در میانه مسیری قرار دارد که در آن دو جاذبه طبیعی تاریخی مهم کرمان (روستای میمند و کویر لوت با کلوت های دیدنی آن (شکل های عظیم و خارق العاده زمین شناسی در اثر فرسایش شدید پدیدار شده اند) وجود دارد. به عنوان میراث جهانی یونسکو واقع شده است.
دره خشم – جاذبه های محلی ناشناخته در ایران
دره خشم: یک جاذبه طبیعی که در اثر فرسایش آبرفتی ناشی از رودخانه گیوداری ایجاد شده است.
قلعه بابک
بیایید از قلعه بابک دیدن کنیم، قلعه ای متعلق به یک قهرمان ملی! قلعه بابک در 16 کیلومتری جنوب غربی کلیبر استان آذربایجان شرقی که به قلعه جاویدان نیز معروف است بر فراز کوهی به ارتفاع 2600 متر ساخته شده است. بابک خرمدین از فعالان و رهبران مبارزی بود که شجاعانه با مهاجمان عرب جنگید.
مرتبط: آرامش بخش ترین چشمه های آب گرم ایران
در ضلع شرقی این قلعه دو طبقه امکاناتی شامل چند اتاق و آب انبار وجود دارد که سقف آب انبارها به صورت شورون و گهواره ای است. درست جلوی دروازه ورودی قلعه راهرویی وجود دارد که در گذشته تحت کنترل نگهبانان بوده است. با عبور از این راهرو، با ورودی دیگری با پله های نامنظم روبرو می شوید که از طریق آن می توانید به قلعه برسید. در ضلع شمال غربی کاخ، پلههایی وجود دارد که برای رسیدن به قلعه راحتتر به کار میرفتند، اما امروزه چیز زیادی باقی نمانده است. رسیدن به قلعه بابک از تبریز حدود دو ساعت طول می کشد و بهترین زمان برای بازدید از فروردین تا شهریور است.
قلعه بابک – جاذبه های محلی ایران
قلعه بابک: دژی ساخته دست بشر بر فراز کوهی در شمال غربی ایران.
دریاچه گهر
در دل کوههای زاگرس، در کنار توده اشترانکوه، در استان لرستان، دریاچهای با مناظر باشکوه وجود دارد که در تمام طول سال بازدیدکنندگان زیادی را به منطقهی دور از جاده میکشاند. ارتفاع آن از سطح دریا 2360 متر، طول آن 1700 متر و عرض آن 500 متر است. عمق دریاچه حداکثر 28 متر است. این منطقه اخیراً تحت حفاظت خوبی قرار گرفته است، بنابراین محیط زیست، گیاهان و جانوران این منطقه تقریباً سالم مانده است. دریاچه گهر در میان رشته کوه های اشترانکوه که شباهت زیادی به دریاچه های یخچالی دارد، بر اثر رانش زمین به وجود آمده است. دسترسی به این منطقه از طریق شهرستان های درود و الیگودرز امکان پذیر است و دریاچه از رودخانه ها و چشمه های سرچشمه از ارتفاعات نزدیک تغذیه می شود. هر ساله هزاران بازدید کننده از دریاچه گهر بازدید می کنند. این منطقه به شدت برای اقامت شبانه توصیه می شود. شما به راحتی می توانید چادر خود را برپا کنید و در حین لذت بردن از ماهیگیری در دریاچه، پیک نیک داشته باشید. بهترین راه برای رسیدن به آنجا صعود به سمت راست تپله از الیگودرز و سپس لذت بردن از پیاده روی به سمت دریاچه است.
دریاچه گهر – ایران
دریاچه گهر، لرستان: جاذبه ای طبیعی که بیشتر مردم محلی از آن دیدن می کنند.
قلعه ایزدخواست
ایزدخواست که در مسیر جاده باستانی ابریشم بین شیراز و اصفهان قرار دارد، نه تنها یک قلعه است، بلکه مجموعه ای کامل متشکل از قلعه، کاروانسرا و پلی است که قدمت آن به دوره صفویه در ایران می رسد. سبک های مختلف معماری از دوره های مختلف تاریخ ایران از جمله دوره ساسانی و قاجار در داخل قلعه گنجانده شده است که ساخت و ساز ارزشمند و منحصر به فردی را به ارمغان آورده و ارزش بازدید را داشته است. بسیاری از مسافرانی که عازم اصفهان یا شیراز هستند از توقفی در مسیر لذت می برند و ناهار پیک نیک را در اطراف مناظر زیبای بنا می خورند.