خرابی سنسور ضربه زدن کد P032 :همانطور که اکثر رانندگان کاملاً آگاه هستند، هر چیزی که در طبیعت مکانیکی باشد، گاه به گاه دچار خرابی می شود و وسایل نقلیه محبوب ما نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در حالی که خودروهای امروزی بسیار قابل اعتمادتر از خودروهای گذشته هستند، اما هنوز در برابر سختی های گاه و بیگاه که اغلب در بدترین زمان ممکن رخ می دهد، غیرقابل نفوذ هستند.
خرابی سنسور ضربه زدن کد P032
بدتر شدن اوضاع، این واقعیت است که یک راننده معمولی در غیاب نسبی پاسخی سرراست، مجبور است منبع مشکلات مکانیکی وسیله نقلیه خود را زیر سوال ببرد. خوشبختانه، کسانی که دارای یک وسیله نقلیه 1996 یا قدیمی تر هستند، با کدهای عیب تخصصی ارائه می شوند تا در فرآیند تشخیص کمک کنند. این کدها توسط سیستم عیب یابی داخل خودرو برای بررسی بعدی ذخیره می شوند.
علائم خرابی سنسور ضربه زدن کد P032
یکی از این کدهای خطا، DTC P0327 است که به جزئیات مربوط به مدار سنسور ضربه خودرو می پردازد. این سنسور نرم افزار مدیریت موتور را از “پینگ” یا “تق” که در صورت احتراق کمتر از ایده آل رخ می دهد، مطلع می کند.
سنسور ضربه شماره 1 – ورودی مدار پایین (سنسور تکی یا پشتی 1)
کد عیب تشخیصی P0327 به وضعیت ولتاژ پایین در مدار سنسور ضربه خودرو اشاره دارد. به طور خاص، این کد به حسگر ضربه ای بانک شماره 1 موتور در موتورهایی با پیکربندی “V” اشاره دارد.
بیشتر بخوانید: خطا P0201 (علائم، علل و نحوه رفع آن)
با این حال، برای درک بهتر گرانش DTC P0327، ابتدا باید با تئوری عملکرد سنسور ضربه ای آشنا شوید.
اکثر وسایل نقلیه مدرن دارای حسگر «تق» هستند. حسگرهایی از این نوع، هارمونیکهای موتور را کنترل میکنند تا هرگونه بینظمی را شناسایی و جدا کنند.
هنگامی که به درستی کار می کند، حسگر ضربه موتور با روشن کردن چراغ چک موتور خودرو، راننده را از ارتعاشات غیرعادی موتور آگاه می کند. بیشتر “رویدادهای” حسگر ضربه از احتراق حاشیه ای ناشی می شود.
در مورد DTC P0327، نرم افزار مدیریت موتور به این باور رسیده است که سنسور مورد نظر قادر به ارائه بازخورد دقیق نیست. این به نوبه خود، توانایی خودرو را برای تعیین بین ارتعاشات معمولی و غیرعادی موتور نفی میکند و در نتیجه آن را تا حدودی در برابر سایش و پارگی بعدی آسیبپذیرتر میکند.
علائم خرابی کد P0327
کد عیب تشخیصی P0327 اغلب با تعدادی علائم اضافی همراه است که عمده آنها از نظر شدت متفاوت است. تشخیص این علائم اغلب هنگام تلاش برای مشخص کردن علت اصلی چنین مسائلی ارزشمند است.
بیشتر بخوانید: بررسی کد خطای P0110
در زیر چندین مورد از شایع ترین علائم مرتبط با DTC P0327 آورده شده است.
چراغ موتور را بررسی کنید
نوسان در RPM
اشتباه موتور
تردید زیر بار
کاهش عملکرد
علاوه بر این، موارد خاصی وجود دارد که کد مشکل تشخیصی P0327 با علائم اضافی همراه نیست، اگرچه این بسیار نادر است.
علل کد P0327
کد عیب تشخیصی P0327 می تواند به دلیل مشکلات اساسی ایجاد شود که برخی از آنها بسیار شایع تر از سایرین هستند. درک این دلایل بالقوه می تواند به شما در تعمیر سریع وسیله نقلیه خود کمک کند.
در زیر چندین مورد از شایع ترین علل DTC P0327 آورده شده است.
سنسور ضربه ای معیوب
مشکلات سیم کشی مدار سنسور ضربه
نقص های مرتبط با EGR
مشکلات سیستم خنک کننده
PCM/ECM به خطر افتاده است
آیا کد P0327 جدی است؟
در مقایسه با سایر کدهای خطا، DTC P0327 اغلب با اولویت متوسط در نظر گرفته می شود. به طور کلی، در نتیجه رانندگی با کد خطای فعال P0327، خطر کمتری برای آسیب اضافی وجود دارد.
این از این واقعیت ناشی میشود که این کد نشاندهنده مسائل مربوط به عملیاتی نیست، زیرا یک نقص خاص حسگر است. به بیان ساده، کد P0327 ناتوانی نسبی سنسور ضربه خودرو را در عملکرد مورد نظر توضیح می دهد.
خرابی سنسور ضربه زدن کد P032
به همین ترتیب، بازخورد ارائه شده توسط حسگر ضربه ای خودرو ارتباط چندانی با محاسبه ECM/PCM بیشتر ندارد، به این معنی که چنین داده هایی برای کارکرد کارآمد موتور حیاتی نیستند. فقدان عملکرد مناسب سنسور ضربه بعید است که مانع از کارکرد یک وسیله نقلیه به درجه مناسبی از کارایی شود.
با این وجود، هر زمان که انجام این کار عملی باشد، باید زمان لازم را برای تشخیص و تعمیر علت اصلی کد خطای P0327 خودروی خود صرف کنید. انجام چنین تعمیراتی عملیات حسگر ضربه را مجدداً برقرار می کند و در نتیجه نور موتور چک مزاحم خودروی شما را در این فرآیند از بین می برد.
نحوه رفع کد P0327
مراحل زیر را می توان برای کمک به تشخیص و تعمیر علت اصلی کد خطای تشخیصی فعال P0327 خودروی شما استفاده کرد. مثل همیشه، حتماً به دفترچه راهنمای خدمات مخصوص کارخانه (چاپی یا آنلاین) مراجعه کنید
یا وسیله نقلیه خاص شما، قبل از انجام هر گونه تعمیرات.
شماره 1 – DTC های اضافی را بررسی کنید
قبل از شروع فرآیند تشخیص، وجود کدهای عیب تشخیصی اضافی را بررسی کنید. چنین کدهایی که وجود دارند باید قبل از اقدام به طور کامل تشخیص داده شوند.
شماره 2 – سیم کشی سنسور ضربه را بررسی کنید
با بازرسی سنسور ضربه ای آسیب دیده و همچنین هر سیم کشی مربوطه شروع کنید. هنگام انجام چنین بازرسی، عاقلانه است که یکپارچگی کانکتور مربوطه سنسور را نیز بررسی کنید. هر گونه آسیب یا بی نظمی باید فورا اصلاح شود.
شماره 3 – برق/زمین را بررسی کنید
در مرحله بعد، با استفاده از یک مولتی متر دیجیتال با کیفیت، وجود ورودی های برق و زمین (که توسط سازنده خودرو مشخص شده) در سنسور ضربه آسیب دیده بررسی کنید. در صورت عدم وجود هر یک از این دو، عیب یابی بیشتر مدارهای ورودی مورد نیاز خواهد بود.
شماره 4 – مقاومت تست
اکنون می توانید سنسور ضربه ای مورد نظر را بردارید و مقاومت موثر آن را آزمایش کنید. اکثر سازندگان مشخص می کنند که سنسورهای این طرح باید دارای مقاومت بیش از 0.5 اهم باشند. هر چیزی کمتر از این درجه مقاومت نیاز به تعویض سنسور دارد.
شماره 5 – بازخورد سنسور را بررسی کنید
با فرض اینکه مقاومت سنسور ضربه خودرو شما در حد مشخصات باشد، یک اسیلوسکوپ برای خواندن و رمزگشایی بازخورد از خود سنسور مورد نیاز است.
هر بازخوردی باید منعکس کننده مشخصات تولید باشد، نه اینکه از شکل موج کلی یا مدت زمان منحرف شود. اگر هیچ ناهنجاری در این بازخورد کشف نشد، PCM/ECM معیوب یا ناموفق محتمل است.
بیشتر بخوانید: کد خطای P0336 سنسور موقعیت میل لنگ خارج از محدوده