شهرهای ایران جزو شبکه شهرهای خلاق یونسکو :احتمالاً با فهرست میراث جهانی یونسکو آشنا هستید. یونسکو با توجه به معیارها و استانداردهای خود، آثار محسوس و ناملموس را برای حفاظت از آن آثار ارزشمند ثبت می کند.
شهرهای ایران جزو شبکه شهرهای خلاق یونسکو
از سال 2004، یونسکو شبکه شهر خلاق را برای ترویج همکاری های بین شهری راه اندازی کرده است. شهرهای عضو این شبکه برای رسیدن به هدف مشترک خود با یکدیگر همکاری می کنند. هدف مشترک آنها قرار دادن خلاقیت و صنایع فرهنگی در مرکز برنامه های توسعه محلی و همکاری های بین المللی است. شبکه شهرهای خلاق یونسکو هفت حوزه خلاق را پوشش می دهد: صنایع دستی، هنرهای بومی، هنرهای رسانه ای، فیلم، طراحی، غذا، ادبیات و موسیقی. این شهرها متعهد به اشتراک گذاری فعالیت های مثبت خود و ایجاد همکاری بین بخش های دولتی و خصوصی و جامعه مدنی هستند. ایران تا به امروز سه شهر را به عنوان شهرهای خلاق در یونسکو به ثبت رسانده است. در ادامه هر شهر به صورت جداگانه توضیح داده شده است.
رشت، شهر خوراک شناسی
هنگام رفتن به رستوران های خوب محلی رشت می توانید به راحتی در انتخاب غذا دچار سردرگمی شوید. انواع غذاهای محلی وجود دارد که هر کدام طعم خاص خود را دارند. این تنوع غذا در سال 2015 رشت را به عنوان شهر غذا و خوراک در فهرست یونسکو به ثبت رسانده است که یکی از دلایل این تصمیم ترکیب خلاقانه غذاهای محلی و فصلی با فرهنگ بومی منطقه است. غذاهای رشت نه تنها در دستور پخت های قدیمی بلکه در روش های پخت و استفاده صحیح از ظروف نیز نسل به نسل منتقل شده است. از این رو در رشت به عنوان یک شهر خلاق با فرهنگ غذایی منحصر به فردی مواجه هستیم. عضویت در شبکه شهرهای خلاق، پیوندی بالقوه بین گردشگری، توسعه اقتصادی و غذا برای رشت ایجاد می کند.
بیشتر بخوانید: لباس اقوام ایرانی
آشپزی رشت
نوع خاصی از کباب پخته شده در رشت ایران.
بندرعباس، شهر صنایع دستی
اگرچه در بندرعباس ویژگیهای فرهنگی مختلفی مانند غذاهای دریایی، موسیقی محلی، صنایع دستی و هنرهای بومی وجود دارد، اما صنایع دستی به دلیل قدمت آن اهمیت بیشتری یافته است. صنایع دستی به عنوان یکی از ویژگی های این شهر خلاق در سال 2018 در یونسکو به ثبت رسید.صنایع دستی بندرعباس شامل سه بخش صنایع دستی کاربردی، لباس محلی و آلات موسیقی محلی است. صنایع دستی بندرعباس بخش مهمی از اقتصاد کشور و فرصتی برای درآمدزایی در سطح محلی و ملی است و نسلهای بعدی میتوانند آن را در آینده توسعه دهند. انتخاب شدن در بین شبکه شهرهای خلاق یونسکو باعث ارزشمندتر شدن بندرعباس می شود و امیدواریم گردشگران بیشتری به این شهر سفر کنند. بازارهای سنتی و مردان و زنانی که لباس های سنتی می پوشند و صنایع دستی در این منطقه تولید می کنند به قدری جذاب است که هر گردشگری را مجذوب خود می کند.
سنندج شهر موسیقی
شاید فکر کنید شهر موسیقی یک تعریف عالی خواهد بود! سنندج، به عنوان دومین شهر بزرگ کردنشین ایران، به دلیل موسیقی اش شناخته شده است. بسیاری از نوازندگان بزرگ توسط این شهر به دنیا معرفی شده اند.
یک زن کرد در حال نواختن دف
در سنندج دف به عنوان یک ساز موسیقی ملی معرفی شده است. با توجه به اهمیت موسیقی در این شهر، در سال 2108 توسط یونسکو به عنوان شهر خلاق موسیقی ثبت شد تا راهی برای توسعه این سبک خاص از موسیقی فراهم شود. دف نوازی در مراسم مختلف در عمارت خسرو آباد یکی از نمونه های زیبای موسیقی این شهر است که همه ساله گردشگران زیادی را به سوی خود می کشاند.
بیشتر بخوانید: روستای ماسوله در گیلان