غذاهای سنتی ایرانی ماه مبارک رمضان :تنها چند روز به آغاز ماه مبارک رمضان، ماه مبارک روزه داری باقی مانده است و در ایران هم مانند بسیاری از کشورهای اسلامی روزه می گیرند.
غذاهای سنتی ایرانی ماه مبارک رمضان
به گفته شیعه مرجی، روزه گرفتن برای افراد دارای سیستم ایمنی قوی و کسانی که از رژیم غذایی سالم و مغذی پیروی می کنند، خوب است. اما کسانی که با ضعف سیستم ایمنی تشخیص داده می شوند، ممکن است مستعد ابتلا به بیماری باشند، باید از روزه گرفتن اجتناب کنند. مسلمانان در سفره های کوچک افطار افطار می کنند. با ما همراه باشید تا ببینید غذاها و رژیم های غذایی سنتی ایرانیان در ماه رمضان چیست.
سحری یا غذای قبل از سحر
خوردن وعده سحر یکی از شاخص های سلامت روزه است. در این وعده غذایی که قبل از طلوع آفتاب سرو می شود باید پروتئین و آب کافی به بدن برسد. غذاهای معمولی ایرانی که در طول سال در وعدههای ناهار سرو میشوند، معمولاً در ماه رمضان به عنوان سحر سرو میشوند.
بیشتر بدانید: بهترین غذا برای جلوگیری از ریزش مو
پیش سحری یا سحری
وعده سحری یا قبل از طلوع آفتاب.
وعده افطار
از آنجایی که روزه داران مواد مغذی، قند و آب مورد نیاز خود را در طول روز دریافت نمی کنند، باید این کمبود را با خوردن مواد مغذی در سحر و افطار جبران کنند تا توانایی روزه داری نداشته باشند و سلامتی آنها به خطر نیفتد. سفره افطار باید شامل انواع غذاهای مفید برای بدن و حفظ قوای روزه دار باشد، پس بهتر است با غذاها و نوشیدنی هایی که این ویژگی ها را دارند آشنا شوید. سفره افطار شامل 3 قسمت است:
دمنوش ها:
در نیمه اول سال ممکن است ساعات روزه داری به 18 برسد. روزه داران یکباره افطار نمی کنند، بلکه ابتدا یک نوشابه گرم به عنوان پیش غذا می نوشند. محبوب ترین خوراکی ایرانی ها چای داغ با نبات راک است. اما شیر گرم و خرما، دمنوش های گیاهی، شربت گلاب و زعفران هم قبل از پیش غذا سرو می شود.
چای ایرانی
نوشیدن چای جزء جدایی ناپذیر فرهنگ ایرانیان است.
پیش غذا:
آش رشته
آش رشته، نوع سنتی ایرانی آش رشته است که با لوبیا، نخود و سبزیجات پخته می شود. طعم قوی پودر نعناع خشک را دارد. آش را با سس لبنیات نمکی به نام کشک تزیین می کنند. به همین دلیل به آن آش کشک نیز می گویند.
آش رشته
آش رشته یا آش رشته ایرانی.
حلیم
حلیم غذایی مقوی و مقوی است که در روزهای عادی به عنوان صبحانه و در ماه رمضان مقدار کمی از آن به عنوان پیش غذا سرو می شود. حلیم در کشورهای مختلف انواع مختلفی دارد، اما انصافاً ایرانی، مواد اصلی حلیم گندم و گوشت گوسفند است. حلیم در لغت به معنای صبر و استقامت است زیرا پختن حلیم نیاز به صبر دارد. این غذا به مدت هفت تا هشت ساعت به آرامی پخته می شود، که منجر به یک قوام خمیر مانند می شود – طعم ادویه ها، گوشت، جو و گندم را با هم ترکیب می کند. در آخر می توانید به دلخواه دارچین را با شکر یا نمک اضافه کنید و میل کنید.
حلیم ایرانی
حلیم ایرانی گوشت و گندم، پیش غذای مقوی است.
غذای اصلی :
غذای اصلی در خانواده های مختلف با ذائقه های مختلف متفاوت است. برخی از مردم فقط نان، پنیر، سبزیجات تازه می خورند در حالی که برخی دیگر به عنوان مثال برنج و مرغ را ترجیح می دهند. اما غذای اصلی رایج در اکثر مراسم نذری (پخت و توزیع غذای رایگان در ایام مبارک) کباب ایرانی و قیمه است:
قیمه
خورش گوشت گاو و نخود خرد شده را که اغلب در دیگ های مسی بزرگ روی آتش هیزمی پخته می شود، به همراه مقداری زعفران و گلاب با رنگ قرمز مایل به سس گوجه فرنگی می پزند. این خورش خوش طعم با برنج سفید سرو می شود.
قیمه
قیمه، نذری مورد علاقه ایرانیان.
دسرها:
شعله زرد
این پودینگ زعفرانی ایرانی بسیار لطیف و سبک و از نظر شیرینی ملایم و رنگ طلایی خود را از زعفران گرفته است. شله زرد به عنوان دسر در افطار سرو می شود که با نقوشی که با دارچین آسیاب شده و پسته یا بادام خلال شده تزیین می شود.
شعله زرد
شله زرد، پودینگ زعفرانی ایرانی.
زولبیا و بامیه
این شیرینی های چسبناک قرار است شیرین ترین خاطره ماه رمضان را در ایران برای شما رقم بزنند. بامیه یک شیرینی سرخ شده کوچک و شاید نوعی پیراشکی است که در گلاب و شربت زعفران می غلتاند. زولبیا هم به همین روش پخته میشود، اما رقیقتر و تردتر است. دیابتی ها به خاطر داشته باشند که اگر شروع به خوردن یکی از این شیرینی ها کنید، نمی توانید به بقیه کمک کنید!
زولبیا بامیه
زولبیا ترد و بامیه کرکی خوش طعم از محبوب ترین شیرینی های ماه مبارک رمضان است.
بیشتر بدانید: جاذبه های گردشگری چابهار