System Restore به شما امکان میدهد فایلهای کلیدی سیستم ویندوز و تنظیمات رجیستری را به حالت خوب بازیابی کنید. ویندوز به طور خودکار آنها را در شرایط خاصی ایجاد می کند، اما ممکن است بخواهید قبل از نصب درایورهای سخت افزاری یا ایجاد سایر تغییرات عمده سیستم، آنها را به صورت دستی ایجاد کنید. در اینجا نحوه انجام آن آماده است …
نقطه بازیابی سیستم چیست؟
ویندوز 10 و 11 دارای ابزاری به نام System Restore هستند که میتواند با بازگرداندن برخی فایلهای سیستم و تنظیمات رجیستری ویندوز به حالت قبلی، نصبهای خراب ویندوز را تعمیر کند. این کار را با استفاده از نقاط بازیابی انجام می دهد، که عکس های فوری از فایل های سیستم و رجیستری هستند که قبل از بروز مشکلات به صورت خودکار یا دستی ساخته شده اند.
نقاط بازیابی در یک پوشه مخفی به نام “اطلاعات حجم سیستم” که در ریشه هر درایو قرار دارد ذخیره می شود. ایجاد یک نقطه بازیابی هیچ تغییری در سیستم شما ایجاد نمی کند، اما بازیابی آن بعداً انجام می دهد. ما هر دو ویندوز 10 و 11 را پوشش خواهیم داد، زیرا دستورالعمل ها در هر نسخه یکسان است.
توجه: ویندوز به طور خودکار نقاط بازیابی سیستم را در شرایط خاص ایجاد می کند، بنابراین ممکن است بتوانید سیستم را به حالت قبلی بازگردانید حتی اگر هرگز به صورت دستی ایجاد نکرده باشید. با این حال، ممکن است بخواهید قبل از ایجاد تغییرات عمده در تنظیمات رایانه، نصب درایوها یا نصب برنامه های بزرگ، نقاط بازیابی سیستم را به صورت دستی ایجاد کنید.
نحوه ایجاد نقطه بازیابی سیستم در ویندوز
ایجاد یک نقطه بازیابی سیستم به صورت دستی در ویندوز 10 یا ویندوز 11 بسیار آسان است. برای شروع، منوی استارت را باز کرده و “System Restore” را تایپ کنید. در نتایج ظاهر شده، «Create Restore Point» را انتخاب کنید.
یک پنجره System Properties با انتخاب برگه “System Protection” باز می شود. این رابط اصلی برای مدیریت نقاط بازیابی در ویندوز است. روی دکمه “ایجاد” در پایین پنجره کلیک کنید.
در پنجره ای که ظاهر می شود، نام نقطه بازیابی را تایپ کنید. یک قانون کلی خوب این است که از نامی استفاده کنید که دلیل ایجاد نقطه بازیابی را مشخص کند، مانند قبل از نصب یا ارتقاء بزرگ. برای مثال «قبل از ارتقا نسخه» یا «قبل از نصب دراپ باکس».
یک نام نقطه بازیابی سیستم را تایپ کنید و روی “create” کلیک کنید.
نوار پیشرفت را می بینید، سپس اگر همه چیز خوب پیش برود، پیامی با این مضمون “نقطه بازیابی با موفقیت ایجاد شد.” روی «بستن» کلیک کنید.
پس از آن، شما ایجاد نقطه بازیابی را به پایان رساندید.
اگر میخواهید در آینده بهطور خودکار نقاط بازیابی ایجاد کنید، میتوانید از همان برگه «System Protection» در «System Properties» استفاده کنید. درایوی را که میخواهید محافظت کنید انتخاب کنید، سپس روی «پیکربندی» کلیک کنید. در پنجرهای که ظاهر میشود، «Turn on System Protection» را انتخاب کنید، سپس روی «OK» کلیک کنید. وقتی کارتان تمام شد، روی «OK» کلیک کنید یا پنجره System Properties را ببندید.
مطلب مرتبط:
نحوه تقویت باس در ویندوز ۱۰ یا ۱۱
نحوه بازیابی نقطه بازیابی سیستم در ویندوز
برای بازیابی نقطه بازیابی سیستم در ویندوز 10 یا 11، از همان تب System Protection در دستورالعمل های بالا استفاده می کنیم. ابتدا منوی Start را باز کرده و “Restore Point” را تایپ کنید، سپس روی “Create a Restore Point” در نتایج کلیک کنید.
در پنجره «ویژگیهای سیستم» که ظاهر میشود، روی «بازیابی سیستم» کلیک کنید.
در پنجره “System Restore” که ظاهر می شود، با مشاهده اطلاعات مقدماتی روی “Next” کلیک کنید. در صفحه زیر، لیستی از نقاط بازیابی سیستم موجود در رایانه شخصی خود را مشاهده خواهید کرد. موردی را که می خواهید بازیابی کنید انتخاب کنید و روی «بعدی» کلیک کنید.
نکته: در همین صفحه، میتوانید یک نقطه بازیابی را انتخاب کنید و روی «Scan For Affected Programs» کلیک کنید تا فهرستی از برنامههای نصبشده را ببینید که تحت تأثیر فرآیند بازیابی قرار میگیرند. این ممکن است به شما کمک کند تصمیم بگیرید که کدام نقطه بازیابی را انتخاب کنید.
در مرحله بعد، یک صفحه خلاصه را مشاهده خواهید کرد. روی «پایان» کلیک کنید.
اخطار: با کلیک بر روی “بله” در مرحله بعدی، میخواهید یک تغییر دائمی در سیستم خود ایجاد کنید که میتواند باعث شود برنامههای شما به درستی کار نکنند. بازیابی سیستم فایلهای سیستم شما را با نسخههای قدیمیتر جایگزین میکند و این به طور بالقوه میتواند همه چیز را خراب کند. فقط در صورتی از آن استفاده کنید که در حال بهبودی از یک خطای جدی هستید. همچنین، در حالی که فرآیند بازیابی سیستم در حال انجام است، نمی توانید از رایانه شخصی خود استفاده کنید.
اگر برای شروع بازیابی سیستم آماده هستید، روی “بله” در صفحه هشدار نهایی کلیک کنید.
سیستم شما راه اندازی مجدد می شود و فرآیند بازیابی آغاز می شود. پس از تکمیل، اگر همه چیز به خوبی پیش رفت، میتوانید وارد ویندوز شوید و به طور معمول از رایانه شخصی خود استفاده کنید.