مجله خبری اوج کده را دنبال کنید ...

نحوه تعمیر بایوس خراب شده

امین پناهی زاده

امین پناهی زاده

متاهل و عاشق همسرم ورزشکار و مدیر باشگاه بدنسازی مستر المپیا کوهدشت

اگر  BIOS سیستم عامل شما خراب شده است، چند مرحله عیب یابی وجود دارد که می توانید برای تعمیر بایوس خراب انجام دهید. اگر مادربرد شما یک بایوس پشتیبان دارد، می‌توانید بایوس پشتیبان را بوت کنید و بایوس خراب را دوباره فلش کنید. اگر مادربرد شما بایوس پشتیبان ندارد، ممکن است بتوانید تراشه بایوس را جایگزین کنید. با این حال، در برخی موارد، تنها گزینه ممکن است تعویض کامل مادربرد باشد.

تعمیر بایوس خراب مادربرد

 

 مرحله اول :
بررسی کنید که آیا رایانه شما تحت گارانتی است یا خیر.

 
تعمیر لایوس خراب
قبل از اینکه خودتان اقدام به تعمیر کنید، بررسی کنید که آیا کامپیوتر شما تحت گارانتی است یا خیر. در بسیاری از موارد، باز کردن رایانه، گارانتی شما را باطل می کند. اگر رایانه شما هنوز تحت گارانتی است، توصیه می‌شود با مرکز فروش یا سازنده تماس بگیرید و از آنها بخواهید رایانه شما را برای شما تعمیر کنند.
اگر کامپیوتر را خودتان اسمبل کرده اید، باید ببینید که آیا مادربرد شما هنوز تحت گارانتی است یا خیر.

مرحله دوم:
بوت از بایوس پشتیبان .

خاموش کردن کامپیوتر
برخی از مادربردهای گیگابایت دارای بایوس پشتیبان نصب شده روی مادربرد هستند. اگر بایوس اصلی خراب است، می‌توانید از بایوس پشتیبان بوت شوید، که در صورت بروز مشکل، بایوس اصلی را به‌طور خودکار دوباره برنامه‌ریزی می‌کند. اگر به طور خودکار در بایوس پشتیبان بوت نمی شود، می توانید از یکی از مراحل زیر برای وادار کردن آن به بوت شدن از بایوس پشتیبان استفاده کنید:
روش 1: کامپیوتر خود را خاموش کنید. سپس دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید تا کامپیوتر شما دوباره روشن شود. همچنان دکمه پاور را نگه دارید تا کامپیوتر دوباره خاموش شود. وقتی دوباره آن را روشن می کنید، باید از بایوس پشتیبان بوت شود.
روش 2: کامپیوتر خود را خاموش کنید. دکمه روشن/خاموش و دکمه Reset را حدود 10 ثانیه فشار داده و رها کنید. هنگامی که رایانه خود را برای بار سوم روشن می کنید، باید از بایوس پشتیبان بوت شود.
روش 3: از این روش به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید. اگر نمی توانید مادربرد گیگابایت خود را با استفاده از یکی از دو روش بالا به بایوس پشتیبان بوت کنید، باید رایانه خود را باز کنید و مستقیماً به مادربرد دسترسی پیدا کنید. به دنبال تراشه ای با برچسب “m-BIOS” یا “Main BIOS” یا چیزی مشابه باشید. از سیم یا گیره کاغذ برای کوتاه کردن پین های 1 و 6 روی تراشه استفاده کنید. باید یک نماد مثلث یا یک نقطه قرمز در کنار پین 1 وجود داشته باشد (معمولاً نماد پایین سمت راست است). پین های 1، 2، 3 و 4 همگی در یک طرف قرار دارند. پایه 5 دقیقاً روبروی پایه 4 است و پایه 6 دقیقاً در کنار پایه 5 قرار دارد. یک گیره کاغذ یا یک تکه سیم کوتاه روی پایه های 1 و 6 قرار دهید و آن را ثابت نگه دارید (قبل از لمس کردن قسمت داخلی مادربرد، حتماً چیزی فلزی را لمس کنید. ) از شخص دیگری بخواهید کامپیوتر را روشن کند. با شنیدن صدای بوق، گیره یا سیم را بردارید. این باید کامپیوتر شما را مجبور کند تا در بایوس پشتیبان بوت شود.

مرحله سوم: کارت گرافیک اختصاصی را بردارید.

جدا کردن کارت گرافیک
برخی از کاربران گزارش داده‌اند که مشکلات بایوس را می‌توان با برداشتن کارت گرافیک اختصاصی و اتصال رایانه شخصی خود به کارت گرافیک یکپارچه برطرف کرد.
هشدار: هر زمان که در داخل رایانه خود تعمیراتی انجام می دهید، مطمئن شوید که رایانه شما خاموش است. مطمئن شوید که دست خود را روی چیزی فلزی در خارج از رایانه خود نگه دارید یا از مچ بندهای ثابت استفاده کنید تا خود را زمین نگه دارید. این از تخلیه استاتیکی که می تواند باعث آسیب دائمی به رایانه شما شود جلوگیری می کند.
 

مرحله چهارم:
بایوس را ریست کنید.

ریست بایوس
در برخی موارد، ممکن است بتوانید با بازنشانی بایوس، مشکلات مربوط به بایوس خراب را برطرف کنید. شما می توانید این کار را به یکی از سه راه انجام دهید:
وارد بایوس شده و آن را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. اگر قادر به بوت شدن در بایوس هستید، ادامه دهید و این کار را انجام دهید. گزینه “Load Setup Defaults”، “Restore Factory Settings” یا چیزی مشابه را بیابید. این گزینه را برای ریست کردن بایوس انتخاب کنید.
باتری CMOS را از مادربرد خارج کنید. کامپیوتر خود را از برق بکشید و جعبه کامپیوتر خود را برای دسترسی به مادربرد باز کنید. این برد بزرگی است که تمام کابل ها، تراشه ها و کارت های کامپیوتر به آن متصل شده است. باتری CMOS را پیدا کنید. به طور کلی، این باتری از نوع CR2032 است که اندازه آن تقریباً یک چهارم است. باتری را با احتیاط خارج کنید و بگذارید 20 دقیقه بماند. اگر کامپیوتر شما لپ تاپ است، باتری لپ تاپ را نیز بردارید. اگر مشکل حل نشد، باتری را با یک باتری جدید تعویض کنید.
جامپر را ریست کنید. این معمولاً در مادربردهای قدیمی انجام می شود. کامپیوتر خود را از برق بکشید و جعبه کامپیوتر خود را برای دسترسی به مادربرد باز کنید. یک کابل جامپری که روی آن “CMOS” یا چیزی مشابه وجود دارد، در کنار آن پیدا کنید. جامپر روی دو پایه از سه پایه قرار می گیرد. جامپر را بردارید و یک سری پین را روی آن قرار دهید. دکمه روشن/خاموش را روی کامپیوتر حدود 15 ثانیه فشار دهید و نگه دارید. جامپر را به حالت اولیه برگردانید.

مرحله پنجم:
بایوس خود را به روز کنید.

آپدیت بایوس

در برخی موارد، ممکن است بتوانید با به روز رسانی بایوس، مشکلات مربوط به بایوس خراب را برطرف کنید. هنگام به روز رسانی بایوس، مطمئن شوید که رایانه شما منبع تغذیه ثابتی دارد. اگر فرآیند به‌روزرسانی قطع شود، می‌تواند باعث آسیب دائمی به رایانه شما شود. شما باید بدانید که از کدام نسخه بایوس استفاده می کنید. برای به روز رسانی بایوس از مراحل زیر استفاده کنید:
ببینید کدام نسخه بایوس را اجرا می کنید. اگر بتوانید بایوس خود را بوت کنید، به شما می گوید که چه نسخه ای از بایوس در حال اجرا است. اگر می توانید در ویندوز بوت شوید، روی منوی استارت ویندوز کلیک کنید و «System Information» را تایپ کنید و برنامه System Information را باز کنید. بررسی کنید چه نسخه ای از بایوس را در کنار «نسخه/تاریخ BIOS» اجرا می کنید. اگر نمی توانید بایوس یا ویندوز را بوت کنید، به احتمال زیاد نمی توانید بایوس خود را به روز کنید.
با وب سایت سازنده رایانه خود مشورت کنید. در صورت نیاز می توانید این کار را از یک کامپیوتر جداگانه انجام دهید.
یک فایل BIOS به روز شده را دانلود کنید و آن را در فلش درایو کپی کنید.
دستورالعمل های سازنده را برای به روز رسانی بایوس خود دنبال کنید. این فرآیند از یک سازنده کامپیوتر به سازنده دیگر کمی متفاوت خواهد بود. در بیشتر موارد، باید فایل به روز رسانی BIOS را در یک فلش درایو کپی کنید یا یک درایو فلش قابل بوت بسازید. یا از درایو فلش قابل بوت بوت می شوید یا در بایوس بوت می شوید و گزینه به روز رسانی بایوس از درایو فلش را انتخاب می کنید.
اگر رایانه HP دارید، ممکن است بتوانید بایوس را به روز کنید و رایانه خود را خاموش کنید و سپس کلید Windows + B + Power را فشار دهید و آنها را برای حدود 3 ثانیه نگه دارید. دکمه پاور را رها کنید، اما همچنان کلید ویندوز و دکمه های B را نگه دارید تا صفحه به روز رسانی BIOS ظاهر شود. ممکن است صفحه رایانه شما خالی شود و ممکن است صداهای بیپ بیشتری از رایانه خود بشنوید.

مرحله ششم: بایوس را تعویض کنید.

تعویض بایوس
اگر مادربرد شما دارای تراشه DIP یا PLCC BIOS شیاردار باشد، این گزینه تنها یک گزینه است. اگر تراشه بایوس به مادربرد لحیم شده باشد، تنها گزینه شما تعویض مادربرد خواهد بود. اگر می‌توانید تراشه BIOS را جایگزین کنید، از مراحل زیر برای تعویض آن استفاده کنید:[3] [4]
به مدل و مدل مادربرد خود توجه کنید.
یک تراشه جایگزین بایوس برای مدل مادربردی که دارید خریداری کنید. می توانید تراشه های بایوس را به صورت آنلاین از eBay یا یک وب سایت تخصصی مانند Newegg یا BIOS-Chip24 خریداری کنید. برخی از مکان‌ها ممکن است نیاز داشته باشند که تراشه قدیمی بایوس خود را برای برنامه‌ریزی مجدد برای آنها ارسال کنید.
تراشه BIOS را روی مادربرد پیدا کنید و توجه داشته باشید که ناچ به کدام انتهای آن است.
تراشه قدیمی BIOS را با استفاده از یک ابزار استخراج یا با احتیاط باز کردن آن با استفاده از یک پیچ گوشتی کوچک یا پیچ گوشتی سر مسطح جواهرات بردارید.
تراشه جدید BIOS را طوری وارد کنید که بریدگی در همان جهتی باشد که بریدگی روی تراشه بایوس قدیمی قرار دارد. اگر شاخک ها خیلی پهن هستند، می توانید با فشار دادن آنها به سطح صاف جامد، آنها را با احتیاط به سمت داخل خم کنید.

مرحله هفتم:
مادربرد رو عوض کن

تعویض مادربرد
اگر نمی توانید تراشه بایوس را جایگزین کنید و نمی توانید آن را دوباره برنامه ریزی کنید یا با ریست کردن آن مشکل را برطرف کنید، تنها گزینه جایگزینی مادربرد است.
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *