macOS یک سیستم عامل پایدار و سازنده است که با فرض اینکه فضای خالی و رم کافی در دسترس دارید، باید به حمل و نقل ادامه دهید. این همیشه در مورد برنامههای شخص ثالث صدق نمیکند، که در مک اغلب بیشتر از خود سیستم عامل پاسخ نمیدهند.
خروج اجباری از برنامه های آویزان یا منجمد
اگر برنامهای از کار افتاده است و پاسخ نمیدهد، به درستی راهاندازی نمیشود، یا نماد در داک در حال چرخش است و ظاهراً هیچ اتفاقی نمیافتد، همیشه میتوانید از Force Quit برای پایان دادن به فرآیند استفاده کنید.
برای انجام این کار، روی نماد برنامه در داک کلیک راست کنید، سپس کلید Option را روی صفحهکلید خود نگه دارید و از منوی زمینه، گزینه Force Quit را انتخاب کنید. برنامه باید بلافاصله بسته شود و می توانید دوباره آن را باز کنید.
برنامه های مشکل ساز را با Activity Monitor بیابید و از آن خارج شوید
گاهی اوقات برنامههای مشکلساز میتوانند باعث کاهش سرعت مک شما، کند شدن، یا پرتاب چرخ چرخان دائمی مرگ شوند. معمولاً اگر برنامهای پاسخگو نیست، همچنان میتوانید Command+Tab را بین برنامههای دیگر انجام دهید، اما عملکرد ممکن است بهطور محسوسی تحت تأثیر قرار گیرد.
این مورد مخصوصاً زمانی است که برنامه مورد نظر منابعی مانند قدرت پردازش و RAM را در اختیار داشته باشد. اینجاست که Activity Monitor وارد میشود. این ابزار داخلی به شما امکان میدهد تنها با چند کلیک مشکلات را شناسایی کرده و علت را از بین ببرید.
مانیتور فعالیت را با فعال کردن Spotlight (Command+Spacebar) و سپس جستجوی آن یا با یافتن آن در زیر برنامهها > ابزارهای کمکی راهاندازی کنید. اکنون از زبانههای CPU و Memory برای مرتب کردن برگههای «% CPU» و «Memory» به ترتیب نزولی استفاده کنید و برنامهها از بیشترین منابع در بالا استفاده میکنند.
اگر متوجه شدید که برنامه مشکلی در بالای صفحه با استفاده از مقدار زیادی از CPU (برای مثال بیش از 100٪) یا مقدار زیادی حافظه در حالت چمباتمه نشسته است، می توانید روی آن کلیک کنید، سپس روی دکمه “X” در بالای صفحه کلیک کنید. پنجره برای از بین بردن روند.
همچنین مواظب برنامههایی باشید که با رنگ قرمز مشخص شدهاند یا بعد از نام برنامه پسوند «(عدم پاسخگویی)» دارند.
مک خود را مجددا راه اندازی کنید
گاهی اوقات راه اندازی مجدد تمام فرآیندهایی که یک برنامه ممکن است به آنها وابسته باشد بهترین راه حل برای مشکل است. برای انجام این کار، macOS را با کلیک بر روی لوگوی اپل و انتخاب Restart و سپس تایید تصمیم خود، راه اندازی مجدد کنید.
به روز رسانی برنامه را امتحان کنید
بهروزرسانی برنامهای که راهاندازی نمیشود ممکن است سخت باشد، زیرا بسیاری از برنامههای macOS به بهروزرسانیهای خودکار ساخته شده در خود برنامه وابسته هستند. با این حال، این مورد برای همه برنامهها صادق نیست، مانند برنامههایی که از طریق Mac App Store نصب شدهاند. میتوانید این برنامهها را با راهاندازی Mac App Store و سپس کلیک بر روی گزینه «Updates» در نوار کناری و کلیک کردن روی «Update» در کنار برنامه مورد نظر بهروزرسانی کنید.
برخی از برنامهها دارای بهروزرسانیهای جداگانه هستند، از جمله مجموعههایی مانند Adobe Creative Cloud و بازیهایی که از طریق ویترین فروشگاههایی مانند Steam نصب میشوند. با راهاندازی برنامه همراه و اسکن برای بهروزرسانی، این موارد را بهروزرسانی کنید.
اگر برنامه مشکلدار با استفاده از مدیر بسته Homebrew نصب شده است، Terminal را باز کنید و دستور ارتقاء brew را اجرا کنید، یا برنامه را بهطور خاص با ارتقاء brew <name> هدف قرار دهید.
برنامه را حذف و دوباره نصب کنید
همچنین میتوانید برنامههای مشکلساز و خراب را حذف کنید و سپس دوباره آنها را نصب کنید، ترجیحاً با نسخه بهروزتر و قابل اطمینانتر. برای انجام این کار، پوشه Applications را در Finder باز کنید و اپلیکیشنی را که مشکل ایجاد کرده است پیدا کنید. روی آن کلیک راست کرده و «Move to Bin» را انتخاب کنید یا برنامه را از پوشه Applications به سطل زباله در داک خود بکشید.
اکنون Finder را راهاندازی کنید و روی Go > Go to Folder کلیک کنید و ~/Library/Preferences را تایپ کرده یا جایگذاری کنید و فایلهای برگزیده برنامه را که برای برنامهای که به تازگی حذف کردهاید حذف کنید.
همچنین میتوانید با برنامهای مانند AppCleaner که درایو شما را برای یافتن هر اثری از برنامه بررسی میکند و سعی میکند آنها را حذف کند، حذف نصب کامل انجام دهید. در نهایت، مک خود را مجددا راه اندازی کنید و برنامه را دوباره نصب کنید تا دوباره امتحان کنید. توصیه میکنیم ابتدا آخرین نسخه را امتحان کنید، قبل از اینکه نسخههای قدیمیتر (به طور بالقوه پایدارتر) را در صورتی که هنوز مشکل دارید در نظر بگیرید.
پلاگین ها یا تغییرات برنامه را حذف کنید
گاهی اوقات ممکن است نرم افزار اضافی باعث از کار افتادن یا پاسخ ندادن برنامه شود. این می تواند یک افزونه یا اصلاحی باشد که برای استفاده با برنامه ای که باعث ایجاد مشکل شده است، نصب کرده اید. برخی از نمونهها عبارتند از براشها یا پلاگینهای فیلتر در ویرایشگرهای عکس، ماژولهای VST و AU در محیطهای تولید موسیقی، و تغییرات یا موارد سفارشی در بازیها.
یک برنامه آسیب دیده ممکن است یک پوشه تعیین شده را اسکن کند و در هنگام راه اندازی سعی کند افزونه ها را بارگیری کند. این میتواند باعث از کار افتادن یا هنگ کردن برنامه شود، بنابراین حذف این افزونهها و تلاش مجدد ارزش امتحان کردن را دارد (به خصوص اگر مشکل پس از نصب یک افزونه اختیاری شروع شده باشد).
توصیه می کنیم تا زمانی که منبع مشکل را پیدا کنید، افزونه ها یا اصلاحات را یک به یک اضافه کنید، به جای تکرار شرایط دقیقی که در وهله اول منجر به این مشکل شده است.
اگر برنامه ای اصلاً راه اندازی نشود چه باید کرد
اگر برنامهای هنگ میکند و هیچ کاری انجام نمیدهد، و شما همه راهحلهای بالا را امتحان کردهاید، احتمال زیادی وجود دارد که به سادگی خراب شود. چیز دیگری وجود ندارد که بتوانید برای حل این مشکل تلاش کنید، بنابراین جستجوی جایگزینی برای این برنامه با استفاده از وب سایتی مانند AlternativeTo بهترین گزینه است.
اگر خطای «برنامهنویس نمیتواند تأیید شود» را میبینید، میتوانید این معیار امنیتی را لغو کنید و به هر حال برنامه را باز کنید. این زمانی اتفاق میافتد که برنامه با گواهی معتبر توسعهدهنده اپل امضا نشده باشد، معیاری که اپل برای القای درجهای از اعتماد به برنامههای شخص ثالث از آن استفاده میکند. اگر به برنامه اعتماد دارید، به تنظیمات سیستم > حریم خصوصی و امنیت بروید و روی دکمه «باز کردن» کلیک کنید تا برنامه باز شود.
اگر میبینید که برنامه آسیب دیده است و باز نمیشود، به احتمال زیاد در قرنطینه گرفتار شده است. این زمانی اتفاق میافتد که macOS مشکوک باشد که یک برنامه خطرناک است، اما بسیاری از برنامههای بیضرر در شبکه گیر میافتند.
اگر به منبع بارگیری اعتماد دارید (مانند وبسایت برنامهنویس)، میتوانید ادامه دهید و آن را باز کنید. سعی کنید روی آن کلیک راست کرده و «Open» را انتخاب کنید یا از دستور xattr در ترمینال برای لیست سفید برنامه استفاده کنید.
آیا macOS ممکن است مقصر باشد؟
برخی از برنامههای مک اینتل ممکن است فاقد باینریهای جهانی باشند که به دلیل ناسازگاری Rosetta 2 باعث ایجاد مشکلاتی در مدلهای Apple Silicon میشود. میتوانید این موضوع را با علامت زدن برنامه «Kind» در زیر اطلاعات سیستم > نرمافزار > برنامهها تأیید کنید (این گزینه را با کلیک کردن روی Apple و سپس نگه داشتن گزینه و انتخاب اطلاعات سیستم پیدا کنید).
برنامه “Kind” را در اطلاعات سیستم در macOS بررسی کنید
برخی از برنامه ها پس از ارتقاء به نسخه جدید macOS به سادگی کار نمی کنند. اگر به برنامهای وابسته هستید که دیگر کار نمیکند و میخواهید دوباره آن را بازگردانید، همیشه میتوانید نسخه قدیمی macOS را بگیرید و نصب کنید.