اگر بررسی سلامت رایانه شخصی مایکروسافت را اجرا کرده اید و به شما گفته شده است که ویندوز 11 به طور رسمی از رایانه شخصی شما پشتیبانی نمی کند، این احتمال وجود دارد که باید TPM و Secure Boot را در رایانه شخصی خود فعال کنید. در اینجا نحوه فعال کردن ان آورده شده است.
ویندوز 11 به TPM 2.0 و Secure Boot نیاز دارد
برای برخی از رایانه های شخصی، ریشه مشکل PC Health Check این است که Secure Boot و TPM در UEFI غیرفعال شده است، که سیستم اصلی است که به سیستم عامل شما اجازه می دهد با سخت افزار رایانه شخصی شما کار کند. بسیاری از مردم هنوز UEFI را “BIOS” خود می نامند، حتی اگر این اصطلاح از نظر فنی به یک استاندارد قدیمی تر اشاره کند.
مرتبط:تفاوت بین Windows 11 Home و Pro
پس از فعال کردن TPM و Secure Boot، این امکان وجود دارد که رایانه شما در صورتی که سایر الزامات سیستم را برآورده کند، از بررسی سازگاری ویندوز 11 عبور کند.
نحوه فعال کردن TPM و Secure Boot در UEFI
برای فعال کردن TPM و Secure Boot در UEFI خود، ابتدا باید دستگاه خود را خاموش کنید. وقتی دوباره آن را روشن می کنید، یک کلید یا دکمه مخصوص صفحه کلید وجود دارد که باید در زمان مناسب فشار دهید تا وارد تنظیمات UEFI خود شوید.
مرتبط:نحوه تعمیر بایوس خراب شده
کلید دقیقی که باید فشار دهید بسته به سازنده متفاوت است، بنابراین باید به دفترچه راهنمای عملکرد دستگاه خود مراجعه کنید یا نام دستگاه خود را به همراه «کلید بایوس» یا «کلید UEFI» در وب جستجو کنید. برای برخی از مادربردها (مخصوصاً اگر رایانه شخصی خود را ساخته اید)، ممکن است هنگام بوت شدن، پیام کوچکی را روی صفحه مشاهده کنید که به شما می گوید برای وارد شدن به تنظیمات BIOS باید کدام کلید را فشار دهید.
به عنوان مثال، در لپتاپ Acer Spin 3 که ما داریم، با روشن کردن لپتاپ و فشار دادن F2 روی صفحهکلید با مشاهده صفحه نمایش “Acer” به منوی پیکربندی UEFI دسترسی پیدا میکنید.
هنگامی که در صفحه تنظیمات UEFI خود قرار می گیرید، دستورالعمل ها در مورد نحوه دقیق فعال کردن Secure Boot و TPM نیز به شدت متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی، شما به دنبال گزینه های “Security” یا “Boot” هستید.
در این مثال Setup Utility توسط American Megatrends (تنظیم شما احتمالاً متفاوت به نظر می رسد)، می توانید گزینه های TPM را در زبانه “Security” بیابید. به دنبال “TPM” باشید و مطمئن شوید که فعال است. اگر نه، تنظیمات را در UEFI خاص خود تغییر دهید تا فعال شود.
به طور مشابه، در مثال ما UEFI، میتوانیم تنظیمات Secure Boot خود را در زیر تب «Boot» پیدا کنیم. به دنبال گزینه Secure Boot باشید و مطمئن شوید که فعال است.
پس از آن، مطمئن شوید که تغییراتی را که انجام دادهاید در UEFI خود قبل از خروج از ابزار پیکربندی ذخیره کردهاید (معمولاً میتوانید «ذخیره و خروج» را به عنوان یکی از گزینهها انتخاب کنید).
توجه: اگر در صفحه تنظیمات UEFI یا BIOS رایانه خود چیزی در مورد TPM یا Secure Boot نمی بینید، ممکن است رایانه شما برای داشتن این ویژگی ها خیلی قدیمی باشد.
پس از خروج، رایانه شما مجدداً راه اندازی می شود و ویندوز بارگیری می شود. وقتی دوباره چک را اجرا کردید، امیدوارم در آزمون موفق شوید. اگر این ویژگیها فعال هستند و رایانهتان باز هم بررسی نمیشود، دلیل دیگری وجود دارد که دستگاه شما با ویندوز 11 سازگار نیست.
مرتبط: تفاوت بین ویندوز 10 و ویندوز 11 چیست؟
به هر حال Secure Boot و TPM چیست؟
Secure Boot یک ویژگی UEFI است که فقط به سیستم عامل های امضا شده اجازه کار می دهد که می تواند از شما در برابر بدافزار محافظت کند. جدا از بررسی بایوس، میتوانید اطلاعات سیستم را در تنظیمات بررسی کنید تا ببینید آیا سیستم شما از Boot ایمن پشتیبانی میکند یا خیر.
به طور مشابه، TPM (مخفف “Trusted Platform Module”) با ارائه رمزگذاری داده های شما به لطف یک تراشه ویژه در داخل دستگاه، به امنیت کمک می کند. اکثر ماشینهایی که بعد از سال ۲۰۱۶ ساخته شدهاند شامل تراشه TPM 2.0 هستند که برای اجرای ویندوز ۱۱ لازم است.
برای بررسی تراشه TPM خود، می توانید Windows+R را فشار دهید، tpm.msc را تایپ کنید و Enter را فشار دهید. در کنسول مدیریت TPM که ظاهر می شود، اطلاعات مربوط به ماژول TPM رایانه شخصی خود را پیدا خواهید کرد و شماره نسخه آن را در قسمت «نسخه مشخصات» مشاهده خواهید کرد.