مجله خبری اوج کده را دنبال کنید ...

نحوه پیدا کردن مدل مادربرد در ویندوز

امین پناهی زاده

امین پناهی زاده

متاهل و عاشق همسرم ورزشکار و مدیر باشگاه بدنسازی مستر المپیا کوهدشت

چه بخواهید درایورها را به‌روزرسانی کنید، سازگاری سخت‌افزار را بررسی کنید یا فقط کنجکاو باشید، بررسی شماره مدل مادربرد خود با این ترفندهای ساده آسان‌تر از باز کردن کیس برای بررسی خود برد است. در اینجا نحوه بررسی شماره مدل مادربرد خود از راحتی صفحه کلید خود آورده شده است.

چرا من می خواهم این کار را انجام دهم؟

اگر به فکر ارتقاء درایورهای خود، خرید سخت افزار جدید هستید (مثلاً به حافظه مناسب یا اسلات حافظه نیاز دارید) یا فقط بررسی قابلیت های برد خود اگر قصد ارتقاء آن را دارید، دانستن شماره مدل مادربرد خود مهم است. کل دکل شما

اگر اسنادی را که به همراه رایانه شما ارائه شده است (یا تک تک اجزا، اگر خودتان آن را ساخته اید) نگه داشته اید، اغلب می توانید به آن اشاره کنید. حتی در این صورت، بهتر است برای اطمینان از صحت اسناد بررسی کنید. به جای باز کردن کیس و جستجوی شماره مدل در خود برد، از ابزارهای داخل ویندوز برای بررسی موارد استفاده کنید.
شماره مدل خود را از Command Prompt (یا PowerShell) بررسی کنید

اگر با استفاده از Command Prompt (یا PowerShell، جایی که این دستورات نیز کار می کنند) راحت هستید، می توانید به راحتی انواع آمارهای مادربرد و سخت افزار را با استفاده از خط فرمان دستی Windows Management Instrumentation (WMIC) بررسی کنید – یک رابط خط فرمان برای ابزار قدرتمند WMI مایکروسافت.

 

رایج ترین مشکلات مادربردها و نحوه رفع آنها

 

با استفاده از WMIC، می‌توانید برای بررسی آمار مادربرد، صفحه پایه کوئری را وارد کنید، و سپس از اصلاح‌کننده‌های اضافی مانند get Manufacturer، Model، Name، PartNumber، slotlayout، serialnumber یا poweredon برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر در مورد مادربرد استفاده کنید.

سریال مادربرد را با استفاده از WMIC بررسی کنیم.

خط فرمان را در ویندوز از طریق پنجره اجرا (Windows+R) یا با جستجوی «cmd» در منوی استارت باز کنید — نیازی به اجرای Command Prompt به عنوان مدیر نیست. و همانطور که اشاره کردیم، در صورت تمایل میتوانید از PowerShell نیز در اینجا استفاده کنید. دستور در هر دو پوسته یکسان عمل می کند. در خط فرمان، متن زیر را تایپ کنید (توجه داشته باشید که هیچ فاصله ای بین اصلاح کننده ها وجود ندارد – فقط کاما) و سپس Enter را بزنید:

 

wmic baseboard get product,Manufacturer,version,ser است،ialnumber

Command Prompt سازنده و مدل مادربرد شما را نمایش می دهد.

اطلاعات برگردانده شده برای مادربرد مورد استفاده ما بررسی می شود: سازنده گیگابایت است، برد Z170X-Gaming 7 است، و در حالی که ابزار WMIC سعی می کرد شماره سریال را بررسی کند، گیگابایت آن بیت خاص را به هر دلیلی خالی گذاشت. با این وجود، ابزار WMIC همانطور که باید کار می‌کرد و بدون باز کردن کیس یا استفاده از ابزارهای شخص ثالث، اطلاعات اولیه‌ای را که به دنبالش هستیم در اختیار داریم.

 

شماره مدل خود را در اطلاعات سیستم بررسی کنید

اطلاعات سیستم راهی بی‌نقص برای جستجوی جزئیات سخت‌افزار و نرم‌افزار رایانه شخصی شماست. دو راه آسان برای راه اندازی آن وجود دارد. روی دکمه Start کلیک کنید، “System Information” را در نوار جستجو تایپ کنید و سپس Enter را بزنید یا روی “Open” کلیک کنید.

روی گزینه system information

همچنین می توانید از پنجره Run استفاده کنید. Windows+R را بزنید تا پنجره اجرا باز شود، سپس msinfo32 را در Run تایپ کنید و Enter را بزنید.

صفحه “System Summary” به طور پیش فرض باز خواهد شد. به پایین بروید و به دنبال خطی به نام “محصول پایه بورد” بگردید – این مادربرد شما است.

مشخصات مادربرد در ویندوز

 

شماره مدل خود را با Speccy بررسی کنید

اگر روش دیگری مبتنی بر رابط کاربری گرافیکی برای بررسی شماره مدل مادربرد خود می‌خواهید (و همچنین روشی که در یک نگاه اطلاعات بیشتری نسبت به ابزار WMIC ارائه می‌کند)، می‌توانید از ابزار رایگان Speccy استفاده کنید. این یک برنامه مفید برای داشتن در اطراف است.

نرم افزار

پس از دانلود و نصب Speccy، آن را فعال کنید.

می‌توانید شماره مدل مادربرد را دقیقاً در صفحه خلاصه به همراه دمای فعلی آن مشاهده کنید (با فرض اینکه برد شما شامل آن باشد). شما همچنین می توانید جزئیات اولیه در مورد سایر اجزای سیستم را مشاهده کنید.

صفحه "Summary" مادربرد شما را نمایش می دهد.

روی برگه “Motherboard” در سمت چپ کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری درباره مادربرد خود، از جمله جزئیات مربوط به چیپست و ولتاژها، به همراه انواع اسلات های موجود بر روی برد و اینکه آیا آنها در حال حاضر استفاده می شوند یا خیر.

برگه “Motherboard” اطلاعات دقیق تری در مورد مادربرد شما دارد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا