همه چیز درباره واتر پمپ خودرو :مانند هر ماشینی، حتی خودروها نیز تمایل به گرم شدن دارند. برای جلوگیری از گرمای بیش از حد، مهم است که به طور منظم سیستم خنک کننده خودرو را حفظ کنید. هسته اصلی سیستم خنک کننده واتر پمپ خودرو است. بسیاری از واتر پمپ به عنوان پمپ خنک کننده نیز یاد می کنند.
همه چیز درباره واتر پمپ خودرو
قبل از اینکه به نکات فنی سیستم خنک کننده خودرو بپردازیم، اجازه دهید نگاهی دقیق به واتر پمپ خودرو داشته باشیم!
واتر پمپ خودرو چیست؟
واتر پمپ یکی از اجزای حیاتی در هر خودرویی است، زیرا با عبور دادن مایع خنککننده از داخل بلوک موتور تضمین میکند که موتور هرگز بیش از حد گرم نمیشود. به طور خلاصه، یک سیستم خنک کننده خودرو دمای کارکرد بهینه موتور، شیلنگ ها و رادیاتور را تضمین می کند.
واتر پمپ خودرو در ماشین جا می شود
واتر پمپ خودرو از داغ شدن بیش از حد موتور جلوگیری می کند
چگونه خنک کننده به بلوک موتور عرضه می شود؟
سیستم خنک کننده خودرو توسط یک تسمه کمکی متصل به قرقره میل لنگ هدایت می شود. تیغه های پروانه همراه با نیروی گریز از مرکز، آب خنک شده را به داخل جلیقه آب اطراف سیلندر موتور منتقل می کند.
آب خنک شده یک بار از طریق جلیقه های آب در اطراف موتور جریان می یابد و سپس از طریق شیلنگ ها به رادیاتور می رسد. در این زمان، مایع خنک کننده دیگر سرد نیست. دمای آب به دلیل انتقال حرارت از موتور به آب افزایش یافته است.
اکنون پره های رادیاتور به هوای جوی اجازه می دهند تا آب را دوباره خنک کند. آب به شروع چرخه خنک کننده برمی گردد و فرآیند را آغاز می کند.
نمودار نحوه عرضه مایع خنک کننده به بلوک موتور را توضیح می دهد
واتر پمپ خودرو مجموعه ای است که به جریان مایع خنک کننده در سراسر آن اجازه می دهد تا موتور را خنک نگه دارد
بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد شمع ها بعد از مدرسه خودرو بدانید
مشکلات رایج در واتر پمپ های آب خودرو
مشکلات خودرو اجتناب ناپذیر است، اما با مراقبت و نگهداری مناسب، مطمئناً می توانید از مشکلات مکرر جلوگیری کنید. همیشه به مشکلات رایج زیر که ممکن است در سیستم خنک کننده خودرو شما رخ دهد، فوراً توجه داشته باشید:
اگر صدای ساییدن از واتر پمپ خودرو شنیدید، ممکن است به دلیل فرسوده شدن یاتاقان ها باشد. با یک مکانیک مشورت کنید تا بدانید که آیا فقط به بلبرینگ های جدید نیاز دارید یا باید واتر پمپ خودرو را به طور کامل تعویض کنید. شل بودن بلبرینگ نیز می تواند باعث شود تسمه ها چسبندگی خود را از دست داده و از بین بروند.
نشتی واتر پمپ خودرو
نشتی آب از واتر پمپ خودرو مایع خنک کننده نیز مشکل رایجی است که در خودروها رخ می دهد. این نشان می دهد که مهر و موم شفت یا واشر بین موتور خودرو و پمپ نتوانسته مایع خنک کننده را در داخل موتور نگه دارد. با گذشت زمان، واشرها یا درزگیرها خشک میشوند، ترک میخورند یا گاهی اوقات میشکنند که باعث نشت مایع خنککننده به سمت جلوی ماشین شما میشود. اگر واشر ایراد دارد، فقط باید واشر را با واشر دیگری تعویض کنید. با این حال، اگر مشکلی در مهر و موم شفت وجود داشته باشد، کل سیستم خنک کننده نیاز به تعویض دارد. از راه های تشخیص نشت سیستم خنک کننده خودرو آگاه باشید تا مشکل را به موقع حل کنید.
اتومبیلهایی که دارای واتر پمپ با پروانههای پلاستیکی هستند، گاهی اوقات میتوانند منجر به لرزش و از کار افتادن پمپ شوند. بنابراین، اگر این اتفاق بیفتد، باید کل سیستم خنک کننده ماشین خود را تعویض کنید.
در دماهای سرد، آب در سیستم خنک کننده می تواند یخ بزند و باعث فرسودگی قطعات پمپ شود. برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید با اطمینان از وجود مقدار کافی ضد یخ در سیستم خنککننده، یک واتر پمپ سالم نگه دارید.
واتر پمپ خودرو
اگر در واتر پمپ شما خوردگی، زنگ زدگی یا تجمع مواد معدنی وجود دارد، دلیل این امر استفاده از خنک کننده اشتباه است. از مکانیک خود بخواهید تا نوع مایع خنک کننده مناسب برای خودروی خود را تعیین کند.
صدای بلند یا خفیف نشان دهنده شل بودن قرقره واتر پمپ است. این مشکل در اثر شکستن تسمه ها به دلیل خشکی باعث شل شدن قرقره و فرسودگی یاتاقان های واتر پمپ می شود.
شاید دیده باشید که به محض باز کردن درب خودرو، بخار بیرون میآید. دودها نشان دهنده گرم شدن بیش از حد موتور است. برای جلوگیری از آسیب بیشتر، فوراً با مکانیک مشورت کنید. سریعاً از تکنسین خود بخواهید تا سیستم خنک کننده را بررسی کند زیرا به درستی کار نمی کند.
موتور بیش از حد گرم شده است
اگر مشاهده کردید که بخار از موتور خارج می شود، وقت آن است که فوراً با یک مکانیک مشورت کنید.
انواع مایع خنک کننده برای اتومبیل
هر خودرو به طور متفاوتی تولید می شود، از این رو هر کدام به نوع خنک کننده متفاوتی برای کنترل دمای مطلوب برای عملکرد عادی خودرو نیاز دارند. به طور کلی، سه نوع وجود دارد. این خنک کننده های خودرو در رنگ ها نیز متفاوت هستند:
1. فناوری افزودنی غیر آلی (IAT)
خنک کننده IAT معمولاً به رنگ سبز است و در اتومبیل های قدیمی استفاده می شود که دارای سیستم خنک کننده از قطعات برنجی، چدنی و لاستیکی بودند. این نوع خنک کننده باید هر دو سال یا بعد از 24000 مایل تعویض شود.
2. فن آوری اسید آلی (OAT)
خنک کننده OAT در رنگ های نارنجی، زرد، قرمز یا بنفش عرضه می شود. معمولاً در خودروهای تولید شده توسط جنرال موتورز استفاده می شود. OAT باید بعد از پنج سال یا بعد از 50000 مایل تعویض شود.
3. فناوری اسیدهای آلی هیبرید (HOAT)
خنک کننده HOAT همانطور که از نام آن پیداست مزایای هر دو خنک کننده OAT و IAT را ارائه می دهد. خنک کننده HOAT معمولا در رنگ های زرد و نارنجی عرضه می شود