مجله خبری اوج کده را دنبال کنید ...

پروکسی معکوس چیست و چگونه کار می کند؟

امین پناهی زاده

امین پناهی زاده

متاهل و عاشق همسرم ورزشکار و مدیر باشگاه بدنسازی مستر المپیا کوهدشت

ترافیک وب سایت ثابت نیست. به عنوان مثال، هنگام انتشار قسمت‌های جدید سریال‌های محبوب، ترافیک سرویس‌های پخش محتوا مانند نتفلیکس از سقف عبور می‌کند.

این افزایش تقاضا، فشار زیادی را بر سرورهای مسئول تامین محتوا به مشتری وارد می کند. به همین دلیل، سرویس‌های پخش محتوا هنگام انتشار نمایش‌های پیش‌بینی شده با مشکلات متعددی مواجه می‌شوند.

بنابراین، وقتی ترافیک دریافتی به صورت تصاعدی افزایش می یابد، وب سایت ها چگونه فورا مقیاس می شوند؟ خوب، آنها از پروکسی معکوس برای متعادل کردن ترافیک وب سایت خود استفاده می کنند – اما پراکسی معکوس چیست و پراکسی های معکوس چگونه کار می کنند؟

پراکسی های معکوس چگونه کار می کنند؟

چگونه کامپیوتر شما به یک وب سایت متصل می شود؟

قبل از ورود به پروکسی معکوس، مهم است که بدانید رایانه شما چگونه به یک وب سایت در اینترنت متصل می شود.

به زبان ساده، اینترنت چیزی نیست جز مجموعه ای از کامپیوترهایی که با یکدیگر در ارتباط هستند. حتی وب‌سایتی که به آن متصل می‌شوید رایانه‌ای است که داده‌های وب‌سایت در هارد دیسک آن ذخیره شده است. این رایانه به عنوان یک سرور شناخته می شود زیرا محتوای مورد نظر آنها را در اینترنت به رایانه های دیگر ارائه می دهد.

بنابراین وقتی یک وب سایت را در رایانه خود باز می کنید، تنها کاری که انجام می دهید این است که با رایانه دیگری که به اینترنت متصل است ارتباط برقرار کنید.

گفته می شود، برای اتصال به یک وب سایت، دستگاه شما باید مکان سرور را بداند. این اطلاعات توسط آدرس IP سرور در اختیار دستگاه شما قرار می گیرد. برای به دست آوردن این اطلاعات، URL یک وب سایت با استفاده از وضوح DNS به آدرس IP آن تبدیل می شود و به طور موثر حروف موجود در URL را با آدرس IP خاص وب سایت تعویض می کند. این یک نسخه بسیار ساده شده از نحوه عملکرد DNS است.

یک سرور با تصاویر کامپیوتر و پایگاه داده

هنگامی که مرورگر شما آدرس IP را داشته باشد، درخواست ها را با استفاده از پروتکل امن انتقال ابرمتن (HTTPS) ارسال می کند و سرور داده ها را به سیستم شما ارسال می کند.

نکته دیگری که باید در مورد سرورها قبل از ورود به پروکسی ها فهمید این است که وب سایت ها از چندین سرور در سراسر جهان برای توزیع محتوای خود استفاده می کنند. علاوه بر این، شرکت ها به جای استفاده از یک سیستم محاسباتی واحد برای اجرای تمام عملکردهای وب سایت، از معماری میکروسرویس استفاده می کنند که در آن واحدهای محاسباتی مختلف وظایف متفاوتی را انجام می دهند. با توجه به این، یک وب سایت نمی تواند به عنوان یک کامپیوتر مشاهده شود. در عوض، این مجموعه ای از رایانه ها است که با هم کار می کنند تا محتوا را به سریع ترین شکل ممکن به مشتری ارائه دهند.

مرتبط:چگونه خطای «اتصال شما خصوصی نیست» را برطرف کنیم

 

پروکسی چیست؟

پروکسی یک دستگاه محاسباتی است که بین سرور و کامپیوتر قرار می گیرد و درخواست را می دهد (کلاینت). به زبان ساده، پروکسی چیزی جز واسطه بین شما و وب سایت نیست. اما چرا به این واسطه نیاز است؟

خوب، می بینید، وقتی از یک وب سایت بازدید می کنید، رایانه ای که به آن متصل می شوید تمام جزئیات سیستم شما را دریافت می کند. این داده ها شامل آدرس IP، داده های کوکی و جزئیات سخت افزار/نرم افزار سیستم شما می باشد.
سورها در یک قفسه به یکدیگر متصل شده اند

سرور داده های ذکر شده در بالا را درخواست می کند تا بفهمد وب سایت چگونه باید در رایانه شما نمایش داده شود.

اگرچه این اطلاعات برای عملکرد صحیح وب سایت ها ضروری است، اما به شرکت ها امکان می دهد شما را به صورت آنلاین ردیابی کنند و حریم خصوصی شما را از بین ببرند. برای حل این مشکل از پروکسی های فوروارد استفاده می شود.

همانطور که از نام آن پیداست، یک پروکسی فوروارد یک دستگاه محاسباتی است که درخواست‌های مشتری را جمع‌آوری کرده و به سرور ارسال می‌کند. با توجه به این معماری، سرور فکر می کند که درخواست ها توسط پروکسی انجام می شود و حریم خصوصی شما دست نخورده باقی می ماند.

گفته می شود، نوع دیگری از پروکسی وجود دارد که با سرور کار می کند و همان پروکسی معکوس شناخته می شود.

پروکسی معکوس چیست و چگونه کار می کند؟

درست مانند پروکسی های فوروارد، پراکسی های معکوس نیز مشکلی را حل می کنند. با این حال، این مشکل به سرورها مربوط می شود. به طور خلاصه، پراکسی های معکوس در مقایسه با یک پروکسی فوروارد دقیقاً برعکس عمل می کنند.

اساساً یک پروکسی معکوس تمام درخواست های ارسال شده به سرور را جمع آوری می کند. پس از رهگیری، پروکسی معکوس درخواست ها را با داده های مورد نظر شما به سرور ارسال می کند. به همین دلیل، پراکسی معکوس می تواند ترافیک فرود در یک وب سایت را مدیریت کند.
ساختمان هایی که جلوی آن ها یک و صفر نوشته شده است

این معماری طراحی مشکل بزرگی را در هنگام توزیع محتوا حل می کند. می بینید، اگر سروری تعداد زیادی درخواست را در مدت زمان کوتاهی دریافت کند، نمی تواند آنها را پردازش کند و مشتریان نمی توانند به وب سایت مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.

یک پروکسی معکوس این مشکل را با نظارت بر تعداد درخواست های ارسال شده به سرور و تلاش برای ایجاد تعادل بین سرورهای مختلف حل می کند.

 

مزایای پروکسی معکوس

علاوه بر مدیریت درخواست‌های مشتریان مختلف، یک پروکسی معکوس چندین مزیت را ارائه می‌دهد.

ذخیره سازی

علاوه بر مدیریت ترافیک دریافتی از مشتریان، از پروکسی معکوس می توان برای ذخیره داده های درخواستی مکرر استفاده کرد. به همین دلیل، پروکسی مجبور نیست از سرور برای دریافت داده ها درخواست کند. در عوض، می‌تواند داده‌ها را از حافظه پنهان محلی خود ارائه دهد. این رویکرد هنگام ارائه صفحات وب ثابت مانند این مقاله استفاده می شود.

هر بار که کاربر می خواهد به یک صفحه وب دسترسی پیدا کند، درخواستی از سوی مشتری به پروکسی معکوس ارسال می شود. در این پروکسی معکوس، سیستم مدیریت محتوا قرار دارد که وظیفه یافتن محتوای روی سرور و ارسال آن برای کاربر را بر عهده دارد. در یک رویکرد سنتی، CMS باید به پایگاه داده MySQL متصل شود که داده ها را نگه می دارد و زمان دسترسی به صفحه وب را افزایش می دهد.

برای حل این مشکل، پروکسی معکوس صفحات وب محبوب را به صورت محلی ذخیره می کند. به همین دلیل، پروکسی می تواند بدون اتصال به سرور، مستقیماً داده ها را برای کاربر ارسال کند و عملکرد وب سایت را بهبود بخشد.

امنیت

هنگامی که یک پروکسی معکوس وجود دارد، آن چهره وب سایت شما است. در نتیجه، مهاجم نمی تواند مستقیماً به سرورهای داخلی وب سایت دسترسی داشته باشد. علاوه بر این، از پراکسی های معکوس می توان برای دفع حملات DDoS استفاده کرد. برای انجام این کار، پروکسی معکوس می‌تواند به آدرس IP مشتری که تلاش می‌کند یک حمله DDoS انجام دهد نگاه کند و دسترسی آن را به سرور مسدود کند.

رمزگشایی سریعتر داده ها

اکثر وب سایت های موجود در اینترنت از HTTPS برای انتقال ایمن داده ها استفاده می کنند. به همین دلیل تمام داده هایی که به سرور می رسد رمزگذاری می شوند. بنابراین یک سرور باید ترافیک دریافتی را رمزگشایی کند و داده ها را به مشتری ارائه دهد. برای حل این مشکل، می توان از پروکسی های معکوس برای رمزگشایی داده ها استفاده کرد و بار سرور را کاهش داد.

تعادل بار جهانی سرور

وب سایت های محبوبی مانند نتفلیکس، گوگل و آمازون دارای سرورهایی در سراسر جهان هستند. بنابراین، هنگامی که یک کاربر درخواستی را به این وب سایت ها ارائه می دهد، می تواند به هر یک از سرورهای خود هدایت شود. اگر درخواست به سروری دور از مشتری ارسال شود، زمان دسترسی به وب سایت افزایش می یابد. برای حل این مشکل، پروکسی های معکوس درخواست های مشتری را به نزدیکترین سرورها هدایت می کنند تا عملکرد وب سایت را بهبود بخشند.

 

پراکسی معکوس اینترنت شما را سریعتر می کند

یک پروکسی معکوس بین مشتری و سرور قرار می گیرد و به مدیریت کارآمد ترافیک کمک می کند. نه تنها این، پروکسی های معکوس امنیت و قابلیت اطمینان ارائه شده توسط سرور را بهبود می بخشد.

با این حال، پراکسی‌های معکوس به قدرت پردازش و منابع شبکه اضافی نیاز دارند، به علاوه پراکسی‌های معکوس می‌توانند یک نقطه شکست برای یک وب‌سایت ایجاد کنند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا