مجله خبری اوج کده را دنبال کنید ...

چگونه مشخصات سیستم خود را بفهمیم

امین پناهی زاده

امین پناهی زاده

متاهل و عاشق همسرم ورزشکار و مدیر باشگاه بدنسازی مستر المپیا کوهدشت

گاهی اوقات، شما باید مشخصات سیستم خود را بفهمید – مواردی مانند سخت افزاری که استفاده می کنید، نسخه BIOS یا UEFI یا حتی جزئیاتی در مورد محیط نرم افزار خود. ما در این آموزش به این سوال شما «چگونه مشخصات سیستم خود را بفهمیم» پاسخ خواهید داد .


از برنامه تنظیمات برای فهمیدن مشخصات سیستم استفاده کنید

اگر فقط به یک نمای کلی از سیستم خود نیاز دارید، می توانید آن را در برنامه تنظیمات خود در ویندوز 8 یا 10 و11 بیابید. Windows+I را بزنید تا برنامه تنظیمات باز شود و سپس روی نماد «سیستم» کلیک کنید.

روی سیستم در ویندوز کلیک کنید

در صفحه سیستم، به برگه «درباره» در سمت چپ بروید.

روی گزینه about کلیک کنید

در سمت راست، دو بخش مربوطه را خواهید دید. بخش «مشخصات دستگاه» اطلاعات پایه‌ای درباره سخت‌افزار شما، از جمله پردازنده، مقدار رم، شناسه‌های دستگاه و محصول، و نوع سیستم (32 یا 64 بیتی) که استفاده می‌کنید را نشان می‌دهد.

نمایش مشخصات سیستم

بخش «ویندوز مشخصات» نسخه، نسخه و ساخت ویندوزی را که اجرا می‌کنید نشان می‌دهد.

مشخصات نوع ویندوز

 

از برنامه اطلاعات سیستم برای فهمیدن مشخصات سخت افزار و نرم افزار استفاده کنید

 

برنامه اطلاعات سیستم از قبل از ویندوز XP به ویندوز اضافه شده است. این نگاه بسیار دقیق تری به اطلاعات سیستم ارائه می دهد که فقط با استفاده از برنامه تنظیمات می توانید دریافت کنید.

مرتبط:نحوه به دست آوردن شماره سریال

برای باز کردن اطلاعات سیستم، Windows+R را بزنید، msinfo32 را در قسمت Open تایپ کنید و Enter را بزنید.

Windows+R را بزنید، msinfo32 را در قسمت Open تایپ کنید و Enter را بزنید.

صفحه «خلاصه سیستم» که در آن باز می‌کنید اطلاعات بسیار بیشتری از آنچه در برنامه تنظیمات دیده‌ایم ارائه می‌کند. شما می توانید جزئیات مربوط به نسخه ویندوز و سازنده رایانه شخصی خود را به همراه جزئیات سخت افزاری مانند نسخه BIOS، مدل مادربرد، رم نصب شده و موارد دیگر مشاهده کنید.

صفحه مشخصات سیستم

گره‌ها را در سمت چپ گسترش دهید، و می‌توانید در سطح دیگری از جزئیات فرو بروید. بسیاری از این اطلاعات، مانند مواردی که در زیر گره “منابع سخت افزار” می بینید، نسبتاً باطنی هستند. اما، اگر کمی در اطراف جستجو کنید، تعدادی اطلاعات واقعی پیدا خواهید کرد.

دسته بندی مشخصات سیستم

به عنوان مثال، روی مؤلفه « display» کلیک کنید و می‌توانید مدل و مدل کارت گرافیک، نسخه درایور آن و وضوح فعلی خود را ببینید.

اطلاعات مربوط به کارت گرافیک

یک ویژگی عالی دیگر در مورد برنامه اطلاعات سیستم وجود دارد. شما می توانید گزارش دقیق سیستم را به عنوان یک فایل متنی صادر کنید. این می تواند مفید باشد اگر بخواهید جزئیات سیستم خود را برای شخص دیگری ارسال کنید، یا اگر فقط می خواهید یک نسخه از آن را در صورت نیاز به عیب یابی رایانه ای که نمی توانید بوت کنید، داشته باشید.

ابتدا اطلاعاتی را که می خواهید صادر کنید انتخاب کنید. اگر گره «System Summary» را انتخاب کنید، فایل صادر شده حاوی جزئیات کاملی است که در زیر هر گره موجود در برنامه اطلاعات سیستم موجود است. همچنین می توانید هر گره خاصی را انتخاب کنید تا فقط جزئیات مربوط به آن گره صادر شود.

سپس منوی File را باز کرده و روی دستور Export کلیک کنید.

روی export کلیک کنید

فایل متنی را که می‌سازید نام‌گذاری کنید، مکانی را انتخاب کنید و سپس روی دکمه «ذخیره» کلیک کنید.

روی ذخیره کلیک کنید

هر زمان که خواستید آن فایل متنی را باز کنید تا تمام جزئیات مربوط به سیستم خود را ببینید.

مشخصات سیستم در قالب یک فایل نات پد

 

از Speccy برای جزئیات سخت افزاری بهتر و متمرکزتر استفاده کنید

در حالی که برنامه System Information جزئیات مفید زیادی در مورد سخت افزار و محیط نرم افزار شما ارائه می دهد، اگر مایل به دانلود یک برنامه شخص ثالث هستید، ما Speccy را به عنوان گزینه بهتری برای اکثر افراد توصیه می کنیم. نسخه رایگان به خوبی کار می کند. نسخه حرفه ای (با 19.95 دلار) به روز رسانی های خودکار و پشتیبانی برتر را در صورت نیاز به آن ویژگی ها ارائه می دهد.

 

Speccy یک رابط تمیزتر از برنامه System Information ارائه می‌کند و فقط بر روی مشخصات سخت‌افزاری سیستم شما تمرکز می‌کند – و مشخصات اضافی را ارائه می‌کند که اطلاعات سیستم نمی‌کند. حتی در صفحه “Summary” در Speccy، می توانید ببینید که شامل نمایشگرهای دما برای اجزای مختلف است. همچنین جزئیات بیشتری را ارائه می دهد – مانند شماره مدل مادربرد شما – که اطلاعات سیستم از آنها صرفنظر می کند. صفحه “خلاصه” همچنین شامل اطلاعات حیاتی مانند کارت گرافیک و جزئیات ذخیره سازی می باشد.

نماش مشخصات سیستم در برنامه speccy

و البته، می‌توانید با کلیک کردن روی هر یک از دسته‌های سخت‌افزاری خاص در سمت چپ، عمیق‌تر شیرجه بزنید. با کلیک بر روی دسته “RAM” جزئیات بیشتری در مورد حافظه نصب شده، از جمله تعداد کل اسلات های حافظه ای که دارید و تعداد آنها در حال استفاده، به شما می دهد. همچنین می‌توانید جزئیات مربوط به RAM خود، از جمله نوع حافظه مورد استفاده، کانال‌ها و جزئیات تأخیر را مشاهده کنید.

نمایش اطلاعات رم

با جابه‌جایی کانال مادربرد، می‌توانید جزئیات مربوط به سازنده مادربرد، شماره مدل، چیپست مورد استفاده، جزئیات ولتاژ و دما برای اجزای مختلف، و حتی نوع اسلات‌های PCI را ببینید.

نمایش اطلاعات مادربرد در برنامه speccy

 

مرتبط:نحوه پیدا کردن مدل مادربرد در ویندوز

 

هنگامی که نمی توانید به طور معمولی ویندوز را بوت کنید از Command Prompt استفاده کنید

ویندوز همچنین دستوری برای مشاهده کمی اطلاعات سیستم درست در خط فرمان دارد. در حالی که شامل جزئیات زیادی به اندازه برنامه اطلاعات سیستم نیست – و احتمالاً استفاده از آن کمی سخت تر است – این دستور در صورتی مفید است که شما فقط می توانید رایانه شخصی خود را در یک پنجره خط فرمان بوت کنید.

دستور زیر را در خط فرمان تایپ کنید و سپس Enter را بزنید:

systeminfo

تعدادی جزئیات مفید در مورد ساخت و نسخه سیستم عامل، پردازنده، نسخه BIOS، درایو بوت، حافظه و جزئیات شبکه خود دریافت خواهید کرد.

مشخصات سیستم در cmd

البته، می‌توانید ابزارهای شخص ثالث دیگری را نیز بیابید که اطلاعات بیشتری (یا بهتر هدفمند) ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، HWMonitor ابزاری عالی برای نظارت بر جنبه های مختلف سیستم شما مانند دما و ولتاژ CPU و GPU است. مجموعه Sysinternals از Mark Russinovich (متعلق به مایکروسافت) مجموعه ای از بیش از 60 ابزار جداگانه است که می تواند اطلاعات شگفت انگیزی را در اختیار شما قرار دهد.

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *