مجله خبری اوج کده را دنبال کنید ...

کد خطای P0336 سنسور موقعیت میل لنگ خارج از محدوده

کد خطای P0336 سنسور موقعیت میل لنگ خارج از محدوده

کد خطای P0336 سنسور موقعیت میل لنگ خارج از محدوده :چیز کمی می تواند در طول سفر صبحگاهی به محل کار، به اندازه ظاهر شدن ناگهانی چراغ چک موتور که در میدان دید شما طنین انداز می شود، آزاردهنده باشد.

برای اکثر افراد، چنین منظره ای فکر تعمیرات پرهزینه یا خرابی خودرو را به ذهن متبادر می کند. حداقل، سطح مشخصی از اضطراب اغلب به زودی پس از آن ایجاد می شود.

کد خطای P0336 سنسور موقعیت میل لنگ خارج از محدوده

با این حال، بدون اطلاع بسیاری از رانندگان، چراغ چک موتور همیشه نشان دهنده یک مشکل جدی نیست. برعکس، ظاهر یک چراغ چک موتور به سادگی به عنوان یک اطلاع رسانی به رانندگان است که وسیله نقلیه آنها کمتر از حداکثر راندمان کار می کند.

چراغ چک موتور یک نمایش تصویری از کد عیب تشخیصی است که توسط PCM/ECM خودرو ذخیره شده است. یکی از این نمونه ها کد خطای تشخیصی P0336 است که نشان دهنده ناتوانی نسبی یک وسیله نقلیه در به تصویر کشیدن دقیق زمان بندی موتور است.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره واتر پمپ خودرو

این یک خطای نسبتاً رایج است که سالانه بسیاری از رانندگان با آن مواجه می شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کد خطای تشخیصی P0336 و همچنین نحوه رسیدگی به مشکلاتی از این قبیل، در صورت بروز آنها در آینده، ادامه مطلب را بخوانید.

کد P0336  سنسور موقعیت میل لنگ به چه معناست؟

کد خطای تشخیصی P0336 نشان‌دهنده از دست دادن بازخورد سنسور موقعیت میل لنگ است که فراتر از یک چارچوب زمانی مجاز، از پیش تعیین‌شده توسط سازنده خودرو ادامه داشته است.

به بیان ساده، DTC P0336 به این معنی است که ECM خودرو شما همانطور که انتظار می رود بازخورد مربوط به زمان بندی را از سنسور موقعیت میل لنگ موتور دریافت نمی کند.

کد P0336  سنسور موقعیت میل لنگ به چه معناست؟

با این حال، برای درک بهتر، ابتدا باید با عملکرد اصلی سنسور موقعیت میل لنگ خودرو آشنا شوید. این سنسور بازخوردی را به نرم افزار مدیریت موتور مربوط به سرعت و زمان بندی موتور ارائه می دهد. این داده ها هنگام محاسبه جرقه و زمان تزریق استفاده می شود.

اکثر سنسورهای موقعیت میل لنگ ماهیت مغناطیسی دارند و مربوط به چرخ رلوکتور نصب شده روی میل لنگ است. این چرخ دارای دندانه های متعددی است که در یک بازه زمانی مشخص از قبل چیده شده اند. با چرخش میل لنگ، سنسور مغناطیسی پالس‌هایی ایجاد می‌کند که توسط ECM/PCM خودرو به‌عنوان قرائت «سرعت» تفسیر می‌شوند.

در مورد DTC P0336، ECM/PCM خودرو مشخص کرده است که سنسور موقعیت میل لنگ بازخوردی را که پیش‌بینی می‌کند ارائه نمی‌کند یا به طور کلی بازخورد ارائه نمی‌کند.

بنابراین، این نرم افزار مدیریت موتور را بدون ارقام حیاتی مورد نیاز برای محاسبه هر تعداد توابع مربوط به زمان بندی باقی می گذارد.

علائم کد P0336 ماشین روشن نمی شود

کد خطای تشخیصی P0336 اغلب با تعدادی علائم اضافی همراه است. شدت این علائم از نسبتاً جزئی تا کاملاً نگران‌کننده متغیر است و می‌تواند برای قابلیت رانندگی کلی خودرو مضر باشد.

موارد زیر شایع ترین علائم مرتبط با DTC P0336 هستند.

سنسور موقعیت خرابی میل لنگ

کد خطای تشخیصی P0336 می تواند به دلیل تعدادی از شرایط زمینه ای ایجاد شود. مدیریت یا تعمیر برخی از این شرایط آسان تر از سایرین است. با درک هر یک از علل ریشه ای احتمالی DTC P0336، بهتر می توانید تعمیر خودروی خود را تسریع کنید.

آیا خرابی کد P0336 جدی است؟

DTC P0336 را بررسی کنید

کد عیب تشخیصی P0336 عموماً ماهیت بسیار شدیدی دارد. این به دلیل این واقعیت است که این کد خطای خاص اغلب با یک یا چند علامت شدید مرتبط با رانندگی همراه است.

در شدیدترین موارد، DTC P0336 می‌تواند منجر به از کار افتادن موتور شود و وضعیت بالقوه خطرناکی را ایجاد کند، به‌ویژه اگر شخصی در ترافیک سنگین رانندگی کند که وسیله نقلیه‌اش متوقف شود.

خرابی موقعیت میل لنگ

خرابی موقعیت میل لنگ

علاوه بر این، خرابی در مدار موقعیت میل لنگ تمایل به ایجاد شرایط “بدون شروع” دارد. این، به نوبه خود، می تواند شما را بدون هیچ چاره ای سرگردان کند، به غیر از درخواست یدک کشی پرهزینه. این نیز می‌تواند بسیار ناخوشایند باشد، به‌ویژه زمانی که سعی می‌کنید در یک جدول زمانی رفت و آمد کنید.

در هر صورت، علت اصلی DTC P0336 باید در اولین فرصت موجود تشخیص داده و تعمیر شود. کارکرد خودرو نیز باید تا زمانی که تعمیرات مناسب انجام شود، متوقف شود.

اگر خودتان برای انجام چنین تعمیراتی احساس راحتی نمی کنید، در اسرع وقت با یک مرکز خدمات خودرو مورد اعتماد قرار ملاقات بگذارید.

نحوه رفع کد خرابی P0336

مراحل زیر می تواند برای کمک به شما در تشخیص و ترمیم علت اصلی tr تشخیصی استفاده شود

کد اوبل P0336. مثل همیشه، قبل از انجام هر گونه تعمیراتی، حتماً با ادبیات مربوط به خدمات کارخانه برای خودروی خاص خود مشورت کنید.

شماره 1 – DTC های اضافی را بررسی کنید

شماره 1 - DTC های اضافی را بررسی کنید

قبل از شروع فرآیند تشخیص، وجود کدهای خطای اضافی را با استفاده از ابزار اسکن با کیفیت بررسی کنید. قبل از ادامه، همه کدهای خطای دیگر باید به طور کامل تشخیص داده شوند.

شماره 2 – سیم کشی/اتصال سنسور موقعیت میل لنگ را بررسی کنید

با انجام یک بازرسی بصری کامل از سیم کشی سنسور موقعیت میل لنگ خودروی خود شروع کنید. علائم آسیب یا فرسودگی و همچنین لکه های احتمالی گیر کرده را به دقت بررسی کنید.

علاوه بر این، اطمینان از اینکه این مهار خاص به هیچ یک از سیم‌های شمع موتور نزدیک نشده است، ضروری است، در غیر این صورت ممکن است تداخل ایجاد شود. همچنین، مطمئن شوید که تمام کانکتورهای مدار محکم و بدون آسیب / خوردگی هستند.

بیشتر بخوانید: باتری خودرو – سولفاته شدن و پیشگیری چیست؟

شماره 3 – مقاومت مدار را بررسی کنید

سنسورهای موقعیت میل لنگ به طور طبیعی دارای سطحی از مقاومت هستند. سطح دقیق مقاومت مشخص شده توسط یک سنسور خاص از یک مدل خودرو به مدل دیگر متفاوت است.

با استفاده از یک مولتی متر دیجیتال، بررسی کنید که مقاومت سنسور موقعیت میل لنگ خودروی شما با آنچه سازنده خودرو مشخص شده مطابقت داشته باشد.

شماره 4 – چرخ Reluctor را بازرسی کنید

شماره 4 - چرخ Reluctor را بازرسی کنید

در مرحله بعد، سنسور موقعیت میل لنگ خودرو خود را بردارید و در صورت لزوم، علائم آسیب به حلقه میل لنگ را بررسی کنید.

وجود هر گونه آسیب یا دندان های آسیب دیده را به دقت بررسی کنید، در حالی که موتور را با دست مسدود کنید. چرخ رلوکتور نیز باید محکم روی میل لنگ نصب شود و عاری از هرگونه بازی باشد.

شماره 5 – خوانش RPM را بررسی کنید

با استفاده از یک ابزار اسکن ممتاز، وجود سنسور موقعیت میل لنگ ثابت را بررسی کنید. یک درایو دستیار داشته باشید، در حالی که مشاهده می کنید همه داده ها منعکس می شوند.

هر گونه افزایش یا کاهش در سرعت خودرو باید با نوسانات ثابت در سیگنال سنسور موقعیت میل لنگ، به طور موازی مواجه شود. بی نظمی در این سیگنال نشان دهنده مسائل مربوط به سنسور/مدار است.

برعکس، فقدان مسائل قابل مشاهده نیاز به آزمایش بیشتر ECM/PCM خودرو دارد.

بیشتر بخوانید: 5 علت لاستیک سابی تایر خودرو (و نحوه جلوگیری از آن)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *